Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szégyen multiknál dolgozni?

Szégyen multiknál dolgozni?

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül monoton csavarozós melóra gondolok, hanem pl egy raktár működtetése, anyagáramlás irányítása stb.

Azt vettem észre hogy az egyetemi gyakornokok legfőképp velünk egykorú huszonévesek, de 10ből jó ha ketten közvetlenebbek és érdeklődőbbek a többieknél. Szinte átnéznek alsóbbrendűként kezelnek minket, azért mert nekik kb annyi a dolguk hogy egy szerszámgép alkatrészét vizsgálják véletlenszerűen kivéve a csomagolásból, és mappába jegyzetelik a paramétereket vagy épp a munkafolyamatokon és az eljárásokon, csiszolnak, "könnyítik" meg a raktár működését.

Mi meg persze csak a megfelelő cikkszámú holmit az adott helyre pakoljuk fel.

Szóval lassan droidként tekintenek ránk, pedig nekem is megvan mindenem ami neki, autóval járok dolgozni napi szinten, talán többet is adok magamra mint kéne, a raktáron túl is van élet, pihenőnapjaimon kondiba járok, szóval senki nem mondaná meg hogy tuskó volnék, csak jobbnak láttam egy szakma megszerzését, mint egyetemi irányba haladni.

A lányok is olyanok hogy mosolyogva jönnek oda a munkával kapcsolatosan, de érezni rajtuk a távolságtartást, lekezelést, mintha tudatni akarnák a sima melóssal hogy beszélni beszélhetünk, de semmi több.

24F

2016. szept. 1. 19:41
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

az..

egyetemisták 10 év múlva 3x annyit fognak keresni mint most.. te munkád meg 10 év múlva automatizálva lesz.

2016. szept. 1. 19:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Mert a magyar cégeknél nincsenek raktárosok, illetve tejben-vajban fürösztik őket?

Ez most mitől multis kérdés?

2016. szept. 1. 19:49
 3/6 anonim ***** válasza:
94%
Azok az egyetemisták, heti több órát töltenek azzal, hogy tanulnak, hogy később komoly számításokat végezzenek el, gépet építsenek..stb..stb és ehhez képest a gyakorlatuk alatt dobozokat nyitnak ki meg kávét főzetnek velük. Ember legyen a talpán, aki emelett képes vidáman csevegni és ráadásul nehogy azt hidd, hogy nektek a másik oldalon nem ül ki ugyanez a lenézés az arcotokra, csak mert az épp odakerült ember egyetemen tanul. Ez egy két oldalú játék, mindkét fél sáros benne. Meg kellene tanulni emberként tekinteni a másikra és kommunikálni. Amíg erre nem vagytok képesek, hiába vagy 24, hiába van autó a feneked alatt, vagy a csajnak két diplomája, meg parker tolla, nem vagytok többek, mint éretlen gyerekek.
2016. szept. 1. 19:53
 4/6 MZ.per.X ***** válasza:

Ennek a kérdésnek tulajdonképpen semmi köze a multikhoz.

Egyrészt nem szégyen. Másrészt multinál is lehetsz felső vezető meg gyári munkás.

Az egyetemista, munkás ellentét mindenhol megvan. Tényleg vannak egyetemisták, akik sokat hisznek magukról, másokat meg pont a "dolgozó emberek" szólnak le utáljunk mindenkit aki többre viszi mint mi alapon.

A lányos dolog megint olyan, hogy sok nőnél a pénz és a presztízs számít, ez sem újdonság.

2016. szept. 1. 20:41
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A munka nem szégyen viszont az első válaszadó igen!Láttam már egyetemistát utcát söpörni meg különben is hiába végzett valaki egyetemet,ha gyakorlatba a munkája szart sem ér!
2016. szept. 1. 22:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Gépészmérnöknek tanulok és hasonló OKJ miatt voltam már gyakorlaton. Amit láttam, hogy a legtöbb fiatal nem lenéző, egyszerűen unja az egészet. Nyár van, inkább buliznának. Anno én is eléggé untam a gyakorlatot, mert teljesen felesleges dolgot kellett csinálnom, mert a cég egyszerűen fel sem volt készülve a gyakornokokra.

Én jól kijöttem a legtöbb kétkezű munkással, mert a szüleim is szakmunkások. De tény, hogy sok egyetemistának ez nem megy olyan könnyen. Ahol tanulok, ott is rengeteg olyan diák van, akik elég jó anyagi helyzetűek és csak ilyen emberekkel találkoztak. Egyszerűen nem tudják, hogy kell kezelni egy más viselkedésű embert. És tény, hogy sok kétkezű munkás megkeseredett és lenézi a fiatal egyetemistákat.

Mindenkinek kéne egy kommunikációs tréning! :D

2016. szept. 2. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!