Olyanról hallottatok hogy valakinek csökkentették a fizetését?
Mondjuk felvesznek valakit egy céghez. Legyen a kezdő fizetése 300.000. 1 év múlva mondjuk emelik 400.000-re az illető fizetését.
Na és erre eléáll valami vezető és közli vele 3 év múlva hogy lecsökkentik a fizetését 100.000 Ft-ra.
Én mondjuk olyanról hallottam csak hogy elvették valakitől a céges autót.
Ilyenről hallott valaki? Vélemények?
"még csak nem is reális"
Bocs ezt nem értem.
A cégnek reális nem? Kevesebbet kell adni az embernek.
Ja az illetőnek "meg nem reális", szavaiddal élve, hiszen kevesebbet kap, nem?
De jó nektek.
ha valaki munkaügyis kérdést ír ki akkor tuti a "munkaügyis".
ha megkérdeztem volna ki hallott XY cégről akkor is én vagy a "napi munkaügyis" nem?
Van ilyen. 3 okát láttam ennek:
1: nem tudtak eleget fizetni és csökkentették mindenkinek, persze, felmondhattak közös megegyezéssel törvény feletti végkieggel. Ez egy gyárban játszották meg Székesfehérváron. Nem volt túl sikeres, mert többen mondtak fel, mint amire számítottak. Másik értelemben bevált, mert nem csak az alkalmas, hanem az alkalmatlan emberek is felmondtak és tudtak újakat felvenni.
2: valaki nem felelt meg annak, ami a szerződésében állt és ezért lefokozták és vissza esett a fizetési szintben is.
3: Egy kollégám kárt okozott a cégnek, nagyjából 800 000 forintot. Ezt fokozatosan levonták a nettó béréből, és nem tettek ellene feljelentést a rendőrségen ezért - ezt is jogilag lepapírozták. Majd, amikor lejárt a visszafizetés, megváltak tőle, mert részegen jött dolgozni.
Véleményem, hogy nem teljes a történeted, nincs benne mindkét fél meglátása, és ezért nem lehet komolyan venni a leírást, mert csak egy oldalról közelíti meg.
A kérdés a kamutrolltól származik, ez egyértelmű.
Ettől függetlenül, én küldöfldön 0 órás szerződéssel dolgozom, hetente változó a munkaórák száma. Van, hogy havi 950 eurót keresek, de az is megesik, hogy csak 800-at.
"A kérdés a kamutrolltól származik, ez egyértelmű."
Ja egyértelmű.
hívni is kell a TEK-et, azonnal, juhéééé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!