Szerintetek nőként így mennyi esélyem van egy jobban fizető állásra?
Hát felénk azért keresik a dajkákat és szerintem még nagyon telítettnek sem mondható ez a szakma, legalábbis, ha valóban jó dajkákról van szó. Anyukám is óvónő egy egyházi óvodában (ahol egyébként magasabb a fizetésük, szóval ezért is vonzó számukra) és úgy alakult, hogy több dajkájuk is egyszerre ment nyugdíjba, ezért pótolni kellett őket, de nem volt egyszerű. Sok jelentkező volt, de a nagy részük az siralmas volt...a többség azt hiszi, hogy annyi a feladatuk, hogy pl. megterítsenek, megkenjenek néhány szelet kenyeret, vigyenek wc papírt stb., a fennmaradó időben pedig lehet kávézni, beszélgetni és netezni, de ennél jóval többről van szó. Sokan rájönnek, hogy nem bírják fizikailag, idegileg (mert mindig van valami feladat és azért egész álló nap gyerekzsivajt hallgatni sem olyan egyszerű...) vagy éppenséggel egyáltalán nincsen semmi érzékük a gyerekekhez, legszívesebben rájuk sem néznének. Ezzel nem azt mondom, hogy nincsen igazad, mert van munka stb., csak lehetséges, hogy érdemes lenne jobban körülnézni, bár nyilván dajkaként nem fogsz meggazdagodni. Bár, ha nem foglalkoznál vele szívesen, akkor nem is biztos, hogy érdemes lenne belevágni.
Mást is kitanulhatsz, ha van valami ami érdekel. Ami ilyen női szakma és szerintem nem rossz, az pl. kozmetikus, körmös, masszőr, fodrász, de ehhez azért kell pénz, mert a tanfolyamok, a felszerelés stb. nem egy olcsó mulattság, főleg, hogy szerintem ennek csak akkor van érteleme, ha folyamatosan tanulsz és fejlődsz. Valamint ez is akkor éri meg igazán, ha vállalkozó vagy. Úgy hirtelen más nem jut eszembe, de mondjuk a nyelvtanulásra én még ráállnék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!