Hogyan vészeljem át az éjszakai műszakot? Az életem foroghat kockán?
1,5 éve dolgozok 3 műszakban, szerencsére nem mindig van éjszaka, kb az évből 3 hónapig nincs éjszaka.
Viszont én majdnem mindig elalszok, ha éppen várom a gépet hogy lejárjon, van hogy ez 1 óra hossza is.
Viszont a szív frekvencia variabilitásom elég változó, ugyanis EKG-val kimutatták hogy néha félre üt a szívem, állítólag közre játszhat az éjszakai műszak is ebben. Édesapám szinte élete során elég sokat 3 műszakban műszakban dolgozott, különösen az utóbbi 12 évben éjszaka, majd fél évet ott dolgozott ahol én, aztán bekövetkezett a halála 58 évesen szívinfarktussal. Sosem ivott, nem dohányzott.
Én 25 éves vagyok, de valószínűsíthető hogy örököltem ezt a betegséget.
Visszér, gyors fáradékonyság, érzékeny szív frekvencia változás, stb.
Nem szeretnék erre a sorsra jutni. :/
Ha lehetséges, válts munkahelyet.
Az éjszakai műszak több betegség kockázatát is növeli. Ha jól tudom, akit egyszer rákkal diagnosztizáltak, az nem is dolgozhat éjszaka, legalább is nálunk régen a cégnél ez volt a szabály, nem tudom, ez benne van-e valamilyen törvényben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!