Hogyan vészeljem át az éjszakai műszakot? Az életem foroghat kockán?
1,5 éve dolgozok 3 műszakban, szerencsére nem mindig van éjszaka, kb az évből 3 hónapig nincs éjszaka.
Viszont én majdnem mindig elalszok, ha éppen várom a gépet hogy lejárjon, van hogy ez 1 óra hossza is.
Viszont a szív frekvencia variabilitásom elég változó, ugyanis EKG-val kimutatták hogy néha félre üt a szívem, állítólag közre játszhat az éjszakai műszak is ebben. Édesapám szinte élete során elég sokat 3 műszakban műszakban dolgozott, különösen az utóbbi 12 évben éjszaka, majd fél évet ott dolgozott ahol én, aztán bekövetkezett a halála 58 évesen szívinfarktussal. Sosem ivott, nem dohányzott.
Én 25 éves vagyok, de valószínűsíthető hogy örököltem ezt a betegséget.
Visszér, gyors fáradékonyság, érzékeny szív frekvencia változás, stb.
Nem szeretnék erre a sorsra jutni. :/
Július 4.-én megyek a kardiológiára.
Ott kiderül mit mondanak.
Lehet ilyet kérni a kardiológián, hogy csak a délelőtt dolgozhassak?
Hát konkrétan ezt te nem kérheted, de ha a kezelőorvos indokoltnak látja, hogy te alkalmatlan vagy a műszakozásra (ezt persze kórházi bent-fekvés, különböző vizsgálatoknak kell alátámasztaniuk) akkor írhat bizony az üzemorvosnak egy papírt.
Ez az én személyes véleményem, hogy neked inkább alvás gondjaid vannak, nem bírod az éjszakázást, vannak ilyen emberek, de ennek köze nincsen a szívedhez.
Van olyan kollegám akinek szintén a szívével van problémája, és neki van papírja hogy csak nappal dolgozhat.
Nincsenek alvásproblémáim, nappal van hogy 10-12 órát is alszok egyben, csak ez az éjszakai műszakkor probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!