Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért vannak több műszakos...

Miért vannak több műszakos munkák?

Figyelt kérdés
A több műszak felborítja a bioritmust, ez leterheli a szervezetet és nehéz úgy hatékonyan dolgozni. Oké, hogy vannak olyan helyek, pl. kórház, gyár stb. ahol nem lehet leállni, folyamatosan kell lennie munkaerőnek, de ilyen helyeken miért nem alkalmazzák mindenhol úgy az embereket, hogy valakit állandó nappali műszakra, valakit meg állandó éjszakásra?
2018. ápr. 21. 22:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Ja, és a váltott műszak ugyanúgy kibírhatatlan hosszútávon, sőt lehet, hogy még rosszabb is, mivel olyankor egyáltalán nincs semmiféle fix bioritmusa az embernek."

Közel 20 éve dolgozom váltott műszakban. Számításaid szerint mikortól lesz kibírhatatlan? Csak hogy fel tudjak készülni...

2018. ápr. 25. 05:46
 12/12 anonim válasza:

Változik,hogy nappalba vagy éjszaka dolgozom. Általában nappal után egy éjszaka, alszom, pihenő és kezdődik elölről,ez a szerencsés. Az a rosszabb,amikor éjszakás után hazamész reggel és másnap reggel mész újra reggel.

Fárasztó,de főleg a téli időszakban a rossz.

Van amikor nagyon produktív tudok lenni, éjszakás után elmegyek a boltba, haza megyek,lefekszem,tízkor felkelek, megfőzöm,takarítok,stb. De van hogy egész nap fekszem. Nincs még gyerekem,megtehetem.

Ebbe a téli időszakban nehéz produktívnak lenni.

Nyáron jobb, az ember megcsinálja a dolgát,haza megy,alszik, utána meg késő estig világos van.

Abba viszont bele futottam,hogy nem aludtam éjszakás után, gondolván majd este alszom. Ötkor hívtak hogy rendkívüli éjszakára kell be mennem. Azóta ezt nem csinálom.

Illetve azt is megtanultam,hogyha éjszakás után megyek vissza nappalba,akkor akármilyen álmos vagyok délután,nem fekszem le pihizni,mert éjjel majd a plafont bámulom.

Sajnos vannak ilyen munkák,ahol kell.

Üdv, egy ápolónő

febr. 7. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!