Miért vannak több műszakos munkák?

Az állandó éjszakás sokkal jobb lehet,mint a váltott műszak.
Persze,csak akkor ha egyedül élsz,és hagynak aludni nappal.
Az viszont sokkal rosszabb lehet,hogy egyik nap reggel kell dolgoznod,másik nap meg éjszaka.
Össze-vissza alszol,már ha tudsz..

Nem lehet úgy pihenni nappal, mint éjszaka.
Én 3 napot dolgozom reggel, 3 napot délután, majd 3 napot éjszaka és utána 3 nap pihi. Rossz...
Leterhel. Mire megszokom a reggelest, már délután megyek, mire megszokom a délutánt, már éjszaka. Egyik sem jó...

Mert pl 1 műanyag fröccsötőgépet, hatalmas veszteség mindig felfűteni.
És még rengeteg hely van ahol kell a folyamatos műszak.
További példa : ételhordóba a menűs konyhák, is főznek éjjel. szerintem.
Hogyan lehetséges kb fél 10-re már van aki nek az ebédje a lakásba van??
( furgonba magas rekeszekbe vannak az éthordók. klasszul útvonal szerinti cím szerint. naa ők akik bekészítik a rekeszbe, az mán a reggeles műszak. jó 20-30 éve a varrodák is 2 szakba működtek ).

Ezen én is gondolkodtam már.
Egy gyárban pl. nem értem miért kell éjjel is dolgozni.
De valahol meg kell pl., mondjuk egy kórházban mert ha valakit bevisznek éjjel hogy autóbalesetet szenvedett akkor kell legyen ott orvos, nem lehet azt mondani hogy majd várunk reggel 8-ig, :D
"Mert az állandó éjszakás nem tenné tönkre az embereket? Nem bírná senki hosszútávon."
Léteznek most is állandó éjszakás munkák. Ismerősöm éjjeliőr, csakis éjszaka dolgozik, sosincs nappalos műszakja. Valahol működik ez így, akkor máshol miért nem?
Ja, és a váltott műszak ugyanúgy kibírhatatlan hosszútávon, sőt lehet, hogy még rosszabb is, mivel olyankor egyáltalán nincs semmiféle fix bioritmusa az embernek.
"Ha bevezetnék, amit írsz, akkor mindenki állandó éjszakás akarna lenni"
Erre is igaz a fentebbi válaszom, most is léteznek állandó éjszakás munkák, mégse akarja mindenki azokat csinálni, mert az éjszakázásnak is van olyan hátránya, ami valakinek megfelel, valakinek nem. Viszont a legtöbb embert a több műszakos melóknál nem az riasztja el, hogy éjszaka is kell dolgozni, hanem hogy felváltva több műszakban.
Utolsó 2 válaszoló nem tudom, pontosan mire reagált, mert nem az volt a kérdés, hogy miért kell éjszaka dolgozni, hanem hogy miért kell egy embernek felváltva nappali és éjjeli műszakban dolgoznia.

És amit leírtam miért ne írhattam volna le?
Én frankón akkor sem értem hogy bizonyos helyekel miért kell éjjel dolgozni, meg éjjel 2-kor, pl. gyárban, de biztos velem van a probléma hogy ilyenkor nekem mindig az jut eszembe hogy "szivassuk a másik embert".
Ja bocs jut eszembe a gyár az nem is erről szól. :D

"Egy gyárban például nem tudom,miért kell éjjel is dolgozni."
Pedig nem bonyolult.
Pl:
- Jó ok, hogy a megrendeléseket időre tudják teljesíteni.
- Olyan helyeken, ahol drága berendezések vannak, ott minden percet igyekeznek kihasználni (pl nálunk kb 600 millió Ft egy gépsor, nem mindegy, hogy mennyi idő alatt hozza be az árát - kitermeli e a következő nagy karbantartásig)
- Általában gépsoroknál nem jó a megállás. Nálunk hétvégére a megállás 50 perces kiesés, a hétfői indulás jellemzően 1-1,5 óra gépsoronként. Ha ez az idő naponta kiesne, akkor nem lenne elég költséghatékony. (léteznek rendszerek, amiket 4-8+ óra beindítani, ott ha lehet csak ünnepnapokon állnak le.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!