Ha itthon nem kapnátok állást melyik országba mennétek dolgozni?
Én azt hiszem olaszba mennék, valami tengerpartos helyre. Inkább mint pl. Anglia vagy Németország.
Ti hova mennétek?
Az a baj, hogy amíg nem jársz mindenhol, nem tudsz dönteni. Én meg nem jártam még be a fél világot, ezért maximum találgathatok, hogy hol lenne a jobb.
#Svájc
+az emberek nyugodtak, boldogok, egy takarító (nem a piroska asvájcba fajta) is annyit keres, mint itt egy senior programozó
-sok embernek unalmasnak tűnhet, ezeket mondjuk külföldi fórumokon olvastam
#Skandinávia
+mondjuk sok különbséget nem látok, de akkor már a legpénzesebbekbe mennék: Dánia, Norvégia, Svédország
-sokaknak túl liberális lehet
#Amerika
+egyes városaiba mennék csak, New York, Los Angeles, San Francisco, azon belül sem mindegy, hogy hova
-nehéz kijutni
#Hollandia
+nagyon szimpatikus az infrastruktúra meg minden szempontjából, lehet a fejemet veszik, de sokkal szebbek a városai, mint Budapest
-hát van akinek ez is túl "libsi", főleg a multikulti miatt, bár a legtöbb gazdag országban jellemző
#Singapore
+nagyon gazdag, fegyelmezett nép, szigorú törvényekkel
-nem nagyon telepedhet itt sem le külföldi szerintem
Ezek szimpatikusak még: Izland(kicsit elszigeteltnek tűnik, de érdekes, gazdag ország), Új-Zéland hasonló, de azért jóval nagyobb lakossággal, Írország, Ausztria (kicsit snassz már), Kanada, Németország (leginkább a bajor részek), Kína gazdag városai (Hong-Kong), Franciaország egyes részei, Egyesült Arab Emírségek is érdekes lehet, Japán, UK (London, Skócia), Illetve Olaszország-Spanyolország is szép, csak közel sem olyan gazdaságú, mint a többi felsorolt ország. Mondjuk az ázsiai országokat inkább csak meglátogatnám, nem hiszem, hogy tudnék ott élni hosszabb ideig.
Ha bármit választhatnék, és most kötelező lenne azonnal, akkor Amerika, Svájc vagy Hollandia, de valszeg Amerika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!