Céges kocsi saját használatra? Hogy is szokott ez lenni?
Az álláshirdetésben írnak céges kocsiról. Ilyen esetben kiválasztást követően elmondják a kocsihasználat feltételeit? Hogy pl x km-re laksz, akkor ekkora összeget, ezzel a kuponnal letankolhatsz. Vagy mondjuk elmondják hogy a kocsit csak munkába járásra és munkaidőben, céges ügyekre lehet használni?
Vagy teljesen egyértelműnek veszik hogy másra is fogja használni?
Pl ha hétvégén elmennék vele bevásárolni, vagy kirándulni akkor mi a helyzet? Mehetek, vagy csak titokban, mert nem szabadna?
" Ha nem kedvelik, akkor ez kapóra jövő, jó indok lehet a kirúgásra."
Indok mindig van kirúgni valakit.
Pl. bemész reggel fekete cipőben, miért nem barna cipőt vettél fel, ki vagy rúgva, nem?
hihi :D
Amúgy az egész ország "nagyon hivatalos".
Majd mesélek neked sztorikat mikkel találkoztam, hány éves vagy, 16?
"munkaügyi bírósághoz"
Miki manó hivatal.
Nálunk 3 kategória van.
1. Az egyik, aki céges kulcsos autót céges ügyben használhat.
2. A másik, aki céges autót céges ügyben használhat és otthon parkolhat vele. Vagyis bejárásra is kapja.
3. A harmadik, aki Magyarország területén belül magáncélra is használhatja.
Mindenkinek tankoló kártyája van és pl. kettes kérvényezheti, hogy nyaralni mehessen vele költségtérítés mellett. Hármas kérheti a külföldi használatot költségtérítés mellett.
Mindkettőre érvényes, hogy van egy havi km kerete, amit ha éves átlagban átlép, akkor ki kell fizetnie.
17 vagyok.
Azt kifelejtettem, hogy csak a "teherautókban" van gps, ezek ugyanis szigorú elszámolás alapján mennek.
Nekem pl. van magánhasználatom és noncs gps-em. Hó végén elszámolást kell készítenem mennyit mentem, a vezetőm aláírja, a belső ellenőr meg belenéz amikor akar. Nincs okom csalni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!