Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan illeszkedjek be az új...

Hogyan illeszkedjek be az új munkahelyemen egy összeszokott társaságba ha ők nem nyitnak felém?

Figyelt kérdés

Voltam már diákmunkán, egyetemi gyakorlaton, rendes munkahelyen, de sosem volt ilyen gondom. Mindenhova szívesen jártam be, jóban voltam a munkatársakkal. A záróvizsgám után 2 hónapig nem volt munkám, hétvégén szólt az egyik ismerősöm az egyetemről hogy munkatársat keresnek oda ahol ő is dolgozik. Természetesen elfogadtam, gondoltam megpróbálom. A héten kezdtem. Első nap próbáltam barátkozni, ismerkedni,kérdezni az új munkatársakat (csupán 4-en dolgoztak eddig ott az irodában, mindenki nő, egyidősek vagyunk, huszonévesek ők is) de fordítva semmit nem érdeklődtek. Igaz az ismerősöm biztos elmondott rólam alap dolgokat, azért nem kérdezik meg ezeket. Mikor első nap beszélgettünk, az egyik lány elfordult, rám sem nézett. Az ebédidő a legrosszabb mert nem is mondták hogy merre mennek enni, vagy meddig tart az ebédidő (belvárosban van a munkahely) hanem felálltak és kimentek. Munka közben is a régi ügyfeleken nevetgélnek, vagy egymásnak irogatnak facebookon. Azt a lányt utálják aki elkezdett beszélgetni velem, hozzá szintén nem szólnak, elkerülik, kinevetik mind a hárman. Gondolom ha vele jóban lennék akkor végleg ki lennék közösítve. Úgyhogy inkább csendben ülök és dolgozok,vagy ebédidőben nyomkodom a telefont és várom hogy elteljen a nap. Az ismerősömmel egyetemen nagyon jóban voltam, voltak közös óráink, és sulin kívül is programjaink, itt viszont hozzám sem szól ő sem, hanem a többiekkel van elfoglalva. Próbáltam nyitni feléjük,nem némán ültem,mert nem is szokásom, de így nehéz. A korábbi munkahelyeimre ha érkezett új ember, igyekeztem mindig segíteni neki, hogy ne érezze kiközösítve magát, de látom máshol nem így megy. Szerintetek be lehet illeszkedni egy összeszokott társaságba? Hogyan nyissak feléjük?

N

2018. márc. 16. 13:46
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Ha még valaki olvassa akkor leírom hogyan végződött a történet.

Múlt héten csütörtökre szabadnapot vettem ki, mert reggel vérvételen voltam, délután meg orvosnál. Ezt nem mondtam el a kedves lányoknak, csak a főnöknek szóltam. Hozzám sem szóltak soha, nem osztok én már meg semmi személyes információt. Na kedden mikor újra mentem dolgozni, megdöbbenve láttam, hogy a fiókomból mindent kiszedtek. Még az egy egy darab tollat meg ceruzákat is. Már végképp semmit nem szóltak hozzám, borzasztó napom volt. Tudom szégyen de hazajöttem és elkezdtem sírni. Szerdán már én sem szólaltam meg egész nap. Persze körülöttem vihogtak,meg együtt mentek kajálni, engem nem hìvtak természetesen, már egyedül ültem csendben reggeltől,az sem tűnt fel senkinek. Teljesen belefáradtam. Majd délután szólt a főnök, hogy hétfőtől nem kell bemennem dolgozni már. Pedig ettől a héttől kezdve jelentettek volna be, már az adataim is le voltak adva. Borzasztó megalázó volt ez az egész helyzet ami ment itt. Délután is mikor mentem haza, köszöntem nekik erre az a lány aki első nap sem nézett rám, vissza sem köszönt már. Egy egyébként jókedvű, barátkozós, közvetlen lányból egy roncs lettem az elmúlt 4 hét alatt. Fogytam is, mert étvágyam nem volt az idegesség miatt. Hétfőtől megint munkanélküli leszek. Igaz a fizetés kifejezetten jó itt de ennyit nem ér. Minden ok nélkül utálnak. És abban az ismerősömben csalódtam a legnagyobbat aki odahívott a céghez. Ő is olyan undorral néz rám az első naptól kezdve... Mintha nem is ő lenne az az ember akivel jóban voltam. Ő sem kérdezett tőlem annyit sem soha hogy hogy vagyok, miközben a többiekkel hangosan a hétvégéjüket tárgyalták ki. Köszönöm mindenkinek aki kommentelt ide!! Megpróbálom kibirni még valahogy ezt a 2 napot, aztán összeszedem magam és elkezdek ismét állást keresni.

2018. ápr. 4. 23:00
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Óh szegénykém, nagyon sajnálom. Meg kell erősödnöd, nem szabad hagynod magad, mert lesz még ilyen. Biztosan hangosan szóltam volna, hogy ki nyúlkált a fiókomban? És rájuk szóltam volna, hogy mit vihogtok, nincs jobb dolgotok? Az a baj, hogy az intelligenciát, sokan gyengeségnek nézik, ezért kell megerősödnöd, megszívnod magad, hogy ne maradjon benned ekkora tüske. Az utolsó napokban zúdítsd rá a többiekre, amit gondolsz róluk - dögöljenek meg! :)
2018. ápr. 4. 23:18
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ha máskor köszönsz és nem köszönnek vissza, akkor még hangosabban, Sziaaaaa! És jegyezd meg hangosan, milyen bunkók dolgoznak itt!
2018. ápr. 4. 23:28
 24/36 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást! Aranyos vagy! Utolsó napra tervezek ilyet. :) remélem visszakapják majd ezt a viselkedést ők is valamilyen formában...
2018. ápr. 4. 23:34
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
:) Okés, hajrá! Szorítok! Majd írd meg! :)
2018. ápr. 4. 23:40
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy ilyet kellett átélned. De már legalább vége! Hidd el, nem te vagy az egyetlen, akivel ok nélkül így bánnak, ne vedd magadra. Maradj optimista, aranyos teremtés az elkövetkezendőkben.
2018. ápr. 5. 00:00
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Remélem el jön az a nap, mikor ez a 3 gyökér valamilyen formában az alárendelted lesz! Akkor majd emlékeztesd őket arra, hogy mekkora senkik is valójában.
2018. ápr. 5. 17:07
 28/36 anonim ***** válasza:
melyik városban laksz? beszélsz nyelveket magas szinten? ha igen, és érdekel irodai munka, szólj.
2018. ápr. 5. 18:13
 29/36 A kérdező kommentje:

köszönöm a biztatásokat! azt már nem fogom megtudni ha ők is igy járnak de engem sikeresen kicsináltak lelkileg,plusz ki is lettem rugva.

hétfőtől aki a helyemen lesz, őt azért vették fel gyorsan hogy hamar betanuljon mert el akarják küldeni azt a lányt hónap végén aki ki van közösitve. az ő munkakörét fogja ellátni. csak nem tud még erről. a három lány ezen röhög már mióta. csak én nem akartam belefolyni ebbe is. igy is egy rémálom volt az egész.

de már csak egy nap :)

2018. ápr. 5. 18:17
 30/36 anonim ***** válasza:
0%
azért 1 hét után várni hogy kb befogadjanak azért túlzás.. Ehhez idő kell Most te vagy a "friss hús" akire kicsit ferén néznek ,d e majd megszoknak , ez mindig így megy.
2018. ápr. 5. 19:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!