Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan tudnám rávenni idős...

Hogyan tudnám rávenni idős (nyugdíjkorhatárt elért) kolléganőmet, hogy ő is vegye ki a részét a közös munkából? 30-as N

Figyelt kérdés
Ügyfélszolgálati jellegű munka, ő teljes állásban dolgozik, én részmunkaidőben. Amikor ide kerültem, nagyon lelkes voltam, örömmel válaszoltam a kérdésekre, de néhány hónapja azt figyeltem meg, hogy ő szinte semmit sem csinál (onnan látom, mert közös hozzáférésünk van a fiókhoz, és látni, hogy melyikünk válaszolt a levelekre). Nagyon aranyos, kedves hölgy, emberileg sokat kaptam tőle, szakmailag is segített már (tanácsot adott egy-egy ügyben). Tehát jó a viszonyunk, és azért is esik nehezemre ezt szóvá tenni, meg ő már ledolgozott több évtizedet, nyilván belefáradt már, de nekem meg egyre frusztrálóbb ez a helyzet.

#munkahely #kolléganő #kolléga nem dolgozik
2018. márc. 1. 09:32
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Helyzetjelentés a kérdés kiírása után egy és egy negyed évvel:

A helyzetet annyival árnyalnám, hogy minimálisan többet dolgozik a kolléganő, mert szóltam neki ősszel. Azóta már nem jó a viszonyunk. Részletes kimutatást vezetek a megválaszolt levelekről (csak magamnak), havi, ill. éves bontásban, így látszik, hogy 2017-ben a levelek 8%-át válaszolta meg, 2018-ban a levelek 12%-át. Most legutoljára sikerült elérnem, hogy az elmúlt hónapban a levelek 1/3-át megválaszolja (ez már teljesítmény nála)!

Nagyon megutáltam ezt a munkakerülő kolléganőt, mert ő szokott engem cseszegetni egy másik nyugdíjközeli kolléganővel, mert lennének ötleteim, és változtatni szeretnék a dolgokon.

2019. júl. 14. 08:14
 22/29 anonim ***** válasza:

Te nem vagy normális, hogy több, mint egy éve végzed a munka 50%-a helyett 90%-át.

Éves teljesítményértékelésen mit mondott a főnököd a problémára?

A lepontozott válaszoló

2019. júl. 14. 09:41
 23/29 anonim ***** válasza:

"Éves teljesítményértékelésen mit mondott a főnököd a problémára?"

Ilyen sajnos nagyon sok helyen nincs!

3 évig dolgoztam valahol, egyszer se volt ilyen. Eleinte szóltak ha valamit nem jól csináltam, utána abból tudtam, hogy valószínűleg minden oké, hogy semmi visszajelzés.

2019. júl. 14. 11:20
 24/29 A kérdező kommentje:

Igen, tkp. tényleg nem vagyok normális, hogy ezt eddig hagytam. :( Most fogok újra beszélni vele.

Amúgy nem a munka 50%-át kell elvégeznem, mert én félállásban vagyok, ő meg teljes állásban.

Évente kell leadni jelentést, de a csoport egészének, hogy összesen hány levelet válaszolt meg a csoport. Személyekre lebontva nincs teljesítményértékelés.

2019. júl. 14. 13:58
 25/29 A kérdező kommentje:

A helyzetet bonyolítja, hogy ő azt hiszi, hogy amolyan főnökfélém nekem, mert afféle csoportvezető. De egyszer ő maga is mondta, hogy hivatalosan nem kapott erre megbízást, hanem egyszer csak kikerült a honlapra.

Az osztályvezetőt nem érdekli a mi csoportunknak a teljesítménye, nem szokta értékelni.

2019. júl. 14. 14:03
 26/29 anonim ***** válasza:
18%
De te kinek hiszed magad hogy mas munkatarsak munkavegzesevel foglalkozz?
2020. jún. 27. 15:44
 27/29 A kérdező kommentje:
Közösen végezzük a munkát, osztozunk rajta, legalábbis elméletben. Ezért engem is érint, hogy ő nem nagyon erőlteti meg magát.
2020. jún. 30. 07:18
 28/29 anonim ***** válasza:
Miért nem keresel magadnak olyan munkahelyet ahol egyedül vagy beosztott és a főnököd huszonéves! Remélem ha megöregszel hozzád hasonló kolégáid lesznek!
2020. júl. 1. 06:03
 29/29 anonim ***** válasza:
Eltelt újabb egy év, mi a jelenlegi helyzet?
2020. júl. 1. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!