Hogyan tudnám rávenni idős (nyugdíjkorhatárt elért) kolléganőmet, hogy ő is vegye ki a részét a közös munkából? 30-as N
Kedves utolsó válaszuoló! Nem igaz, hogy nincs probléma. Nekem van problémám. Ideges, feszült vagyok a kialakult helyzet miatt. Ez probléma.
Mindenkinek köszönöm a normális válaszokat.
De nincs helyzet.
Ha a főnökséget nem érdekli, akkor téged se érdekeljen.
Dolgozz, ahogy eddig. Ha vele nem lesznek elégedettek, akkor majd szólnak neki.
Ha az ügyfelek panaszkornak a vezetöségnél, akkor majd utána néznek, hogy mi az oka - és akkor ök derítik ki, hogy X nem csinál jóformán semmit, te ellenben igen.
Mivel szerinted is látszik, hogy ki válaszol a levelekre, nem nehéz kideríteni, ki miatt van lemaradás.
Nem kell magad idegesíteni, mert azzal nem változik semmi, eltekintve attól, hogy adott esetben belebetegszel.
Viszont, ha a vevőktől jön a panasz az a legrosszabb eset. Kollektíven az osztályt fogják elővenni magasabb szintről.
A közvetlen feletteseddel kell beszélned ebben az esetben.
Nem látom a problémát. Te elvégzed a feladatod és ez a lényeg. Ahogy írod, a vezetőséget pont nem érdekli, hogy mi folyik felétek. Akkor meg minek foglalkozol ilyen marhaságokkal? Persze könnyen beszélek, mert én is úgy állok a munkához, hogy "dolgozz keveset, nem érhet baleset". Nem szeretem a lelkes kollégákat. :)
ui.: 20 éve dolgozom ugyanott
Nem tudom miért lettem lepontozva.
Azt hiszem a többség nem érti a helyzetet.
A feladatok kollektíven az osztálynak (kérdező+ kolléganő) van delegálva, tehát kollektíven értékelik a munkájukat. Azt meg senki sem gondolhatja komolyan, hogy a top menedzsment, majd nekiáll egyesével végignézni tengernyi customer support levelet, hogy melyikben kinek az aláírása van. A főnökük lesz elővéve. Viszont neki is periférián vannak a kérdezőék, ezért nagy valószínűséggel ő sem fogja ezt megtenni perdöntő mértékben. Másrészt ott van az alapszituáció, egy évtizedek óta bebetonozott nyugdíj előtti dolgozó szava egy újjal szemben. Itt nem sok jóra lehet számítani. Meg kell előzni a bajt. Nem tudom milyen időszakonként van teljesítményértékelés, amikor négyszemközt lehet beszélni a főnökkel. Ott kell felvetni a problémát, nem személyeskedve, hanem tárgyilagosan (nőtöbbségű munkahelyen ez az ami nem igazán megy...)
Én nem pontoztam le senkit, mindenkinek ment a zöld kéz.
Köszönöm az utolsónak is. Sajnos nem szokott nálunk olyan lenni, hogy teljesítményértékelés. Egyébként nem vagyok annyira új, mert 5 éve itt dolgozom, csak eddig az osztályon belül másik egységben voltam, és teljes munkaidőben. Én kértem, hogy ide átjöhessek, egyéb okokból, és azt is, hogy részmunkaidőben lehessek, mert közben kerestem magamnak másik főállást.
Sajnos megoldhatatlannak látom a helyzetet. Most egy levelet átpasszoltam a kolléganőnek, nagyon kedvesen kérve, hogy válaszolja meg, ő tapasztaltabb stb. Válaszul megírta, hogy szerinte én mit írjak, és visszapasszolta.
El is durrant az agyam tőle. 3 hetente egyszer átpasszolok neki egy levelet, azt se válaszolja meg.
Árulkodásnak érezném felnyomni a főnöknél, de azt érzem, nem vagyok abban a helyzetben, hogy megkérjem a nálam 2* annyi idős kolléganőt, hogy legyen szíves dolgozni, nem a 2 szép szeméért kapja a fizetést.
Mostanában nagyon negatív érzéseim vannak irányában, mert csak kávézni, híreket olvasni, szociális életet élni jár be a melóhelyre. Ha cseng a telefon, nem veszi fel, majd fölveszi a másik kolléga (vagy én, ha ő nincs), közben olyan hangosan dumál, cseverészik más kolléganőkkel (más osztáylról), hogy nem hallani, mit mond a kérdező a telefonon. K... idegesítő, kezdek besokallni.
Iszonyú lehúzó, hogy pofátlanul, szemérmetlenül, még csak arra sem veszi a fáradságot, hogy mímelje a munkát. Persze a főnök felé meg (ha nagy ritkán foglalkozik velünk a vezetőség) azt kommunikálja, hogy itt komoly munka folyik, bizony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!