Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A viselkedése alapján erről a...

A viselkedése alapján erről a főnökről mit gondoltok? Egy bosszúálló vagy simán alkalmatlan vezető?

Figyelt kérdés

1. megkeresett egy munkaajánlattal, feltűnően kedves szövege volt, kihangsúlyozva, hogy mennyire szeretnének együtt dolgozni velem, hosszú távon, milyen klasz juttatásokat és egybeket kapnék

2. igent mondtam a felkérésre, mivel külföldön voltam, abban egyeztünk, amint pár hét mlva hazatérek, személyesen is találkozunk (korábbról csak futólag ismertük egymást, de még soha nem dolgoztunk együtt)

3. amikor sor került volna a találkozóra, és hívtam a megadott, általa kért időpontban, ki volt kapcsolva a mobilja.

ráírtam mailt, hogy mi történt, nem tudom elérni, ezekre nem válaszolt, nem hívott vissza.

4. másnap újra telefonáltam, kicsöngött, de nem vette fel, nem hívott vissza, újabb mail, amire mai napig nem válaszolt.

5. eltelt 1 hét, megint írtam mailt, hogy mi a helyzet, nem ebben egyeztünk meg, soha nem válaszolt rá

6. eltelt 3 hét, kértem, legalább tisztázzuk, miért viselkedik így velem, számítottam erre a munkára, mi rosszat tettem, mi történt?

nem válaszolt a mailre, telegont nem vette fel

7. a cég működik, ő vezető továbbra is, a mai napig sem magyarázatot, sem bocsánatkérést nem kaptam tőle semmiért.

korábbról, amikor még szóba álélt velem, 2 mail is bizonyítja, hogy ő hívott oda, ő ajánlott munkát, plusz egy fél órás telefonbeszélgetés, amiben ezzel a nagyszerű ajánlattal előállt.

8. évekkel ezelőtt egy szakmai kitüntetést kaptam, amire ő is pályázott.

mi lehet ez, valamiféle utólagos kicseszés, bosszú, amit szakmai irigység, féltékenység motivált?

és gondoljátok, hogy ez részéről végig tudatosan megtervezettv akció volt, hogy felhív, elém tárja ezt a nagyszerű munkaajánlatot, majd mikor egyeztetnék a továbbiak felől levegőnek néz, emberszámba sem vesz, teljesen hülyére vesz, és megaláz?

2018. febr. 19. 05:00
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Lehet, hogy közben képbe jött neki valami haver vagy rokon, és úgy döntött, inkább őt veszi fel.
2018. febr. 19. 08:22
 2/9 anonim ***** válasza:
36%
Volt már ez a kérdés, ugyanezzel a sztorival.
2018. febr. 19. 09:08
 3/9 anonim ***** válasza:
54%
Miért lenne alkalmatlan vezető? A vezetők között van a legtöbb pszichopata, nem tudtad?
2018. febr. 19. 11:25
 4/9 anonim ***** válasza:

lehetőségek:

-Meg akarta mutatni, hogy a szakmai kitüntetésed nem ér semmit. Attól még nem alkalmatlan a vezetésre, csak rád pikkelt.

-Lehet, hogy amikor megkeresett az ajánlattal, még nem tudta, hogy te voltál az aki elhappolta előle a kitüntetést.

Ha tudta, akkor is több lehetőség van:

- Másik embert talált, aki alkalmasabb a munkára.

- Másik embert talált, aki rokon/ismerős.

- Időközben meggondolta magát.

Nem ismerjük kellően az előzményeket ahhoz, hogy pontosabban el tudjuk dönteni az okot.

A leírás alapján -elnézést az őszinteségért- kamuszava van a kérdésnek is. Amennyiben ténylegesen megtörtént veled, sokkal több információt meg tudtál volna adni a történésekről. a telefonhívás nem mérvadó, hiszen nem készítettél a beszélgetésről felvételt (egyébként nem is szabad, csak engedéllyel), az e-maileket szerintem meg te küldted, nem neked küldték. Amennyiben jött tőle e-mail ajánlattal, akkor viszont mire használnád? feljelented? kicsi az esélye, hogy valamit elérsz vele, és a szakmai hírnévnek is sokat árt egy ilyen kicsinyes vitából adódó bírósági per.

Nyugodtan felejtsd el. Ha neked ebből a konfliktusból nincs hátrányod, például miatta nem mondtál fel az előző munkahelyeden és hoppon maradtál, akkor ne öregedj rajta.

2018. febr. 19. 12:05
 5/9 A kérdező kommentje:

örülök, hogy kamunak tartod, ez bizonyítja a legjobban, hogy mennyire abszurd, ami velem történt.

(amúgy hogy veszed magadnak a bátorságot, hogy lekamuzz egy kérdést, és ezáltal elbagatellizáld egy nehéz helyzetben lévő ember érzéseit??!! az ilyen gyökerek minek vannak a gyakorin?)

az emaileket pedig nem én küldtem, hanem ő nekem, amiben ott van, hogy állás, hoisszú távú együttműködés stb.

ez a mai világban már bizonyító erejű.

meg ne kérdezd, te ostoba, hogy mit bizonyít, mert az gazamat, hogy ez elhangzott, hogy ez egy munkaajánlat volt, amit hivatalosan vissza sem vontak, nem kapétam arról írásos megkeresést, hogy már nem számítanak rám, egyszerűen csak levegőnek néznek, minden kommunikációs szálat elvágott ez az illető.

de, több hátrány is ért!

amikor megkerwestek, már megegyeztünk az első projektem tartalmáról, és amíg haza nem értem, én 12 hónapig éjt-nappallá téve dolgoztam rajta, hogy kész munkát tudjak bevinni nekik, mikor hazamegyek.

tehát időt, energiát, melót raktam bele.

plusz tárgyaltam a projekt kapcsán másokkal, mindenkinek úgy mutatkoztam be, hogy akkor ez az anyag ennek meg ennek a cégnek megy, mert meg vagyok állopdva velük róla!

mielőtt szerződéssel jöttök: az én szakmám projektalapú, mindig egy-egy projektre kapjuk a pénzt, megbízást, és ebben az esetben írásos bizonyíték van arra, hogy ez a projektet megrendelték tőlem.

hátrány ért abban is, hogy nem jöttem volna haza, ha nincs ez a munka, én miattukl szerveztem át a fél életemet.

és ért hátrány abban is, hogy akkor, mikor a megkeresést kaptam, még máshonnan is voltak ajánlataim ez szóba is került a telefonos tárgyalás során, és az illető kérte, hogy nekik mondjak igent, és sorolta, hogy mennyivel járnék jobban velük.

a dologban nem is azt sérelmezem (ezt a nehétzfejűeknek mondom, akik nem látják át a szitut), hogy végül mégsem dolgozhatom nekik, hanem azt, hogy hónapok teltek el, és visszatartott az illető minden információt, nem lertem tájékoztatva semmiről, hogy ez miért történt.

iszonyú aljas dolognak tartom, hogy képzelen volt küldeni egy mailt, vagy felvenni a telefont, és korrektül tájékoztatni.

nyilván az sem volt véletlen, hogy adott napra/órára, amikor kérte, hogy hívjam fel, és beszéljünk, ki volt kapcsolva a telefonja.

az is egy ostoba megjegyzés rlészedről, hogy talán nem is tudott arról, h. én kaptam a szakmai kitüntetést.

de, tudta, hiszen ott volt, mikor kimondtzák a nevemet az ünnepségen, és látott átvenni a kitüntetést.

2018. febr. 19. 14:52
 6/9 A kérdező kommentje:
javítom: én 1 (egy) hónapig, éjt-nappallá téve dolgoztam rajta
2018. febr. 19. 14:54
 7/9 A kérdező kommentje:

"Nem ismerjük kellően az előzményeket ahhoz, hogy pontosabban el tudjuk dönteni az okot.2

azt próbáld felfogni, hogy nincs több előzmény, ennyi a sztori, ennyi történt

fél órás telefonbeszélgetés, fél tucat mail, a legszebb ígéretek, majd mint amit elvágtak, utána néma csend, és nem tudtam kideríteni, miért tette ezt velem

nem hiszem, hogy meggondolta volna magát, mert hosszú távra tervezett velem, ahogy beszélt az egészről, az alapján számított rám, és ő keresett meg az ajánlattal

sokal inkább valószínű az, hogy ez egy megvezető, kamu jánlat volt a részéről, ez szépen felépítet csel, tudatosan cseszett ki velem.

2018. febr. 19. 15:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Köszönöm , gyökér, ostoba vagyok. Ok.

Nem te vagy az első, aki bedől egy másik ember ármányának. Mivel voltál olyan kedves, és adtál még több információt, így már világosabb a dolog:

Van email tőlük, már 1 évet vagy 1 hónapot ( amelyik jobban tetszik)egy igéretre alapozva ingyen dolgoztál , a fél életedet átszervezted, de még csak egy szerződésed sem volt.

Futkározol a nevükben, hivatkozol rájuk, állítólag kaptál tőlük egy felkérést munkára.

Igen, igazad van, én ehhez buta vagyok. Személy szerint, én szerződés nélkül nem is kezdek neki semminek, mert a mai világban csak azt lehet bizonyítani, ami 3 példányban alá van írva, közjegyző jelenlétében... a szóbeli megállapodás csak akkor érvényesíthető, ha van rá tanu ( minimum 1, de jobb a több).

Nem söpröm félre a problémádat, nem néztelek le, mint azt te sugallod.

Elmagyarázom, hogy miért gondoltam kamuszagos kérdésnek( pontokba szedve, mint a kérdésed):

1: Hiányoltam azt, hogy a céghez személyesen elmész rákérdezni az illetőnél.

2: Nem jelezted, hogy ez Kb. mikor történt veled (1 hónapja éve..), pedig ilyenkor ezt szokták jelezni.

3: 8 as pontban van feltüntetve, egy lehetséges ok a gonoszkodásra (te kaptad a kitüntetést), viszont már az első pontban kiemeled a feltűnően kedves szövegét.

4: a végén nincs opciód arra, hogy esetleg megváltozott a véleménye, vagy mást kellett felvennie. Te előre eldöntötted, hogy egy szándékos ármánykodásnak lettél az áldozata.

Volt olyan tapasztalatom, hogy egy illető ajánlott nekem munkát, de közben megváltoztak a lehetőségei. Egyszerűen gyáva volt megmondani, inkább letagadta magát. Amikor megírtam neki, hogy semmi gond, utána magyarázta meg, hogy miért nem engem vettek fel.

2018. febr. 20. 20:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Most a személyes része jön a válaszomnak (mert ostoba és gyökér vagyok):

Tanult ember vagy. Sugalmazásod alapján egyetem/főiskola....

Tényleg egy ilyen kaliberű problémát itt akarsz kitárgyalni? Amennyiben ténylegesen megvannak a bizonyítékaid, és bizonyíthatóan anyagi kár ért, vagy esetleg a szakmai hírneved csorbult, arra ott vannak a megfelelő hivatalok ( Bíróság, Rendőrség).

Ne itt keresd az igazadat, és legfőképpen: ne sugalmazd, hogy mit szeretnél hallani. Az itt lévő válaszolók azt is megírják, amit a kérdező nem akar hallani. Ebből jönnek az ilyen értelmetlen, személyeskedő viták, mint ez.

2018. febr. 20. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!