Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Határozott munkaviszonyom...

Határozott munkaviszonyom van, a főnököm nem hajlandó a közös megegyezéses felmondásomat aláírni. Élhetek-e az azonnnali hatályú felmondással?

Figyelt kérdés
A cég gyakorlatilag az én szaktudásomra épült, minden kedvező feltétel adott volt a munkavégzésemhez, így nehéz mire megírnom egy azonnalit. Az ő szempontja is érthető, hogy próbál mindent megtenni a maradásom érdekében, de vajon meddig húzható egy ilyen helyzet?

2018. febr. 15. 23:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem élhetsz. Rendes felmondással felmondasz, lehúzod a felmondási időt és lelépsz.
2018. febr. 15. 23:28
 2/11 A kérdező kommentje:
Élnék én vele szívesen, viszont a felmondási nyilatkozatomat nem hajlandó aláírni.
2018. febr. 15. 23:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell aláírnia. Nem értem honnan veszed ezt.
2018. febr. 15. 23:35
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom magyarba, hogy működik de itt sr-ben ha 3x nem mész be és nem jelented be előre, hogy nem mész dolgozni vagy nem tudsz bemenni, úgy kiraknak, hogy már csak a felmondásért kell bemenned, sokan élnek is evvel a "lehetőséggel" hátránya az, hogy újra nem vesznek vissza a céghez ha ezt a felmondási formát választod
2018. febr. 15. 23:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Az aláírása nélkül? Gyakorlatilag fogom magam, elétolok egy felmondási papírt, majd gyakorlatilag az ő tudomásulvétele nélkül átveszem a kilépési papírjaimat. Ez az utóbbi ponton egész biztosan meg fog akadni.
2018. febr. 15. 23:57
 6/11 A kérdező kommentje:
Kirúgatni egyáltalán nem akarom magam, az az opció nem játszik.
2018. febr. 15. 23:58
 7/11 anonim ***** válasza:
48%
Határozott idejű munkaviszony? Azt nem mondhatod fel csak úgy...
2018. febr. 16. 01:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Feladod postán tértivevényesen, ha átvették a levelet az már rendes felmondásnak számít. Ne írj rá feladót 🙂

Amúgy mennyi van vissza a szerződésből? Felmondási időnek mennyi lett kikötve a munkaszerződésben? Ha nincs semmi ugyanúgy 1 hónap.

2018. febr. 16. 07:38
 9/11 anonim ***** válasza:

A felmondás egy egyoldalú jognyilatkozat. Nem kell a másik fél hozzájárulása!

"nem hajlandó a közös megegyezéses felmondásomat aláírni"

Közös megegyezéses felmondás jogilag nincs. Vagy felmondás van (valamelyik fél részéről), vagy közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés.

Azonnali hatályú felmondásra nincs okod (jogod sem), ha már nem vagy próbaidőn.

Felmondani felmondhatod a szerződést, de a határozott munkaviszonyra kötött szerződés felmondását KÖTELES VAGY INDOKOLNI. Indok csak olyan lehet, amit az MT elfogad akként. Ha nem olyan, akkor a határozott időből még hátralévő időre járó - maximum 3 havi - távolléti díjadnak megfelelő összeget köteles vagy megfizetni a munkáltatódnak (az őt ért sérelemért). :)

2018. febr. 17. 06:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem is fogja aláírni. Sok ilyen szerződés mögött " állami támogatás " van. Erre az időre " Ő ", már " eltette ezt a pénzt ".

Nem akarja visszafizetni, és visszatart " minket ". ( főleg rehabosokat foglalkoztató cégeknél van ez )

Gondolom senki munkavállaló nem akar a cégnek tartozni... ez okból.

Jogos-e, nem tudom. 1-ik infó szerint nem tarthatna vissza, nem is kell visszafizetni... Riogatnak ezzel minket, és maradunk...

Nálunk csak az ilyen munkaviszony lejárta után lehet megszüntetni.

Jelzem a munkáltatónak, nem akarok új szerződést.

Nem kapunk újabb szerződést.... alapba nem kér belőled.

Kb 2 héttel a lejárat előtt lakcímre küldik a felmondást.

( 2014-ben így volt még )

Nincs pótolhatatlan ember. Szaktudásokat nem értékelik. ( én közelembe tesznek rá ).

Ha erre hivatkozik, más van inkább a háttérbe...

Ha pár hónap van vissza várd ki.

Legyen új hely, jelezd :

" Határozott munkaviszonyomon lejárta után ", szüntessék meg.

Vagy Nem írod alá az újat...

2018. febr. 17. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!