Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy viseljem el a kolleganőm?

Hogy viseljem el a kolleganőm?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Teljesen kivagyok készülve a kolléganőm viselkedésétől, nem tudom meddig bírom még ezt az egészet... :(

Röviden: én egy 22-éves lány vagyok,és suli mellett dolgozom, takarítok.

Pontosan 3-területen takarítok (3- különböző munkahelyen,de ugyanaz a főnököm mindegyik helyen.) igazából külső szemszögből nézve ez eleg soknak tűnik, de egyáltalán nem vészes, 6-óra alatt el lehet végezni.

Szeretem a munkámat, de az első munkahelyemen van egy kolléganőm, aki állandóan belémköt!

Kb 1-éve dolgozok itt, úgy 7-6 hónapig teljesen rendben volt minden, egész jóban voltunk.

Aztán egy nap sérelmezte, hogy hamarabb végzek a munkámmal mint ő. (Nekem hamarabb is kell, mert ez az első munkahelyem, én innen még időre megyek máshova takarítani)

Aztán ennek Ő hangot is adott, persze nekem is voltak észrevételeim pl hogy van úgy, hogy 1 egész órát késik a munkahelyről, miért azzal foglalkozik akkor hogy én mikor végzek a saját helyemmel... ( csak a konyha takarítás a közös munkarészünk ) végül aztan olyan csúnyán és flegmán beszélt velem, hogy másnap elmondtam a főnökömnek, és felakartam mondani. A főnököm próbált kibékíteni minket, mert nem akarja hogy elmenjek, és mert a kolléganő viselkedése miatt már nagyon sokan mentek el, én vagyok a legtöbb ideje ott mellette, bízik bennem, viszont a kolléganőm már 5 éve ott van, onnan akar nyugdíjba menni, és ez persze kapóra jön a főnöknek is.

Végül megnyugodtam, nem mondtam fel, szükségem van a pénzre.

Most csak nem szólunk egymáshoz, ez oké nekem, így simán menne a munka.

Viszont ma is elég csúnyán összevesztünk, mert ma tényleg jóval hamarabb kellett eljönnöm a munkahelyről, a napokban sajnos elhunyt egy nagyon kedves barátom anyukája, holnap lesz a temetés, szeretnék elmenni rá, és lelkileg támogatni a barátomat, ezért elkereckedtem a főnökömtöl hamarabb, hogy kipihent legyek, így is eleg nehéz ez nekem is.

De a kolleganőm persze természetesen nem értette ezt meg, elkezdett velem veszekedni, hogy nálunk már nincs is munkaidő, senkit nem érdekel a hülye kis problémám, és majd ő elfogja érni hogy ne tudjak ilyenkor elkereckedni, majd ő bepanaszol engem a hely dolgozóinál, és hogy amúgy is sz. arul végzem szerinte a munkám ( ez nem igaz, mindig elégedettek velem, és apróbb ajándékokat is kapok az ott dolgozóktól) és elege van belőlem.

Az persze nem gond, ha ő 30-60 percet késik, ha miattam 1 percet is várnia kell hogy kijöjjek a konyhából már teljesen felvan háborodva, hogy én miattam késni fog otthonról. 56-éves amúgy, egy nagyon szívtelen és önző embernek tűnik. Habár lehet én látom rosszul a dolgokat, és túl ideges vagyok ezt megítélni...

Bocsánat, ha hosszú lett, de kérlek segítsetek, hogy oldjam meg ezt.. felmondani szeptemberig nem igazán szeretnék, gyűjteni szeretnék, és elég jó a fizetésem.

Mit csinaljak?

Köszönöm a válaszokat!

2018. jan. 24. 22:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nagyon köszönöm a kommenteket, hasznosak voltak! :)

Én tulajdonképpen úgy gondolom, hogy a legokosabb az lenne, ha felmondanék. Habár nagyon nem szeretném, mert egyébként én jól megvagyok itt, szeretem a társaságot is, marmint az ott dolgozókat, kedves emberek.

De, a nőre semmi sem hat. Ezt a dominancia dolgot én is próbáltam már, az első nagy veszekedés közben nem hagytam magam, nekem is van büszkeségem, szóval tényleg sose az van hogy csak ő dumál én meg állok és hallgatom.

Volt olyan már, amikor elkezdett hisztizni, hogy nyugodt maradtam és csak kinevettem, de mivel azért én is érző lény vagyok, és tudom hogy borzalmas élete van így "idős" korára, karacsonykor írtam neki kepeslapot, és betettem a szertárába. Mondjuk még csak megsem köszönte, semmi, ebből az jön le hogy a kedveskedés se hat. De őszintén, kedveskedni már nem is akarok neki.

Látszik rajta hogy neki az kellene, hogy teljes mértékben megalázkodjanak neki, és mindent úgy csináljon a kollégája ahogy neki kényelmes.

De, holnap fogok beszélni a főnökkel, most így utoljára, próbálom a fülem mellett elengedni a hülyeségeit a kollégámnak, bár nehéz, de ha csak szeptemberig maradok akkor talán kibirom.

2018. jan. 25. 01:26
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A nő nem a főnököd, úgy el kéne küldjed melegebb éghajlatra, hogy arról koldul, kérdezd már meg, hogy a K anyjának képzeli magát. De előtte beszélj még egyszer a főnököddel.
2018. jan. 25. 08:17
 13/20 anonim ***** válasza:
Velem egyszer próbálna szemétkedni. Akkor szólnék neki először és utoljára, egy hangja nem lenne több.
2018. jan. 25. 09:20
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem könnyű, én is hasonló cipőben vagyok, én is kaptam tanácsot hogy engedjem el a fulem mellett.. Könnyű mondani mert előbb utóbb betelik a pohár
2018. jan. 25. 10:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy olvastam külön takarítási területetek van, csak a konyha közös. A konyhát csináld meg mindig te, onnantól kezdve semmiben sem vagytok egymásra utalva. Minden beszólását kemény, de sértésnek nem vehető szavakkal állítsd le. Kb.: "Húzzál már el!", "Fogd már fel, hogy nem vagyok kíváncsi a szövegedre." De még csak annyit se mondj neki, hogy "te szerencsétlen".

Ha durván sértő magatartása, arról készíts írásbeli feljegyzést főnöködnek. Simán csak egy A4-es lapra "2-3 sor kézírással, 2 példányban, üres részeket húzd ki rajta Z alakban. Főnöködet kérdd, hogy a nálad maradó 2. példányra írja rá, hogy az 1. példányt átvette.

Ha már a felmondásod fontolgatod, akkor még főnököddel is feszítheted a húrt, hogy ragaszkodsz hozzá, hogy ezeket átvegye, különben te fogsz beadni azonnali hatályú felmondást (a munkáltató "olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi" azzal, hogy eltűri, hogy munkavállalóját másik dolgozó szankciók nélkül folyamatosan sértegethesse, holott a munkavállaló már többször kérte erre intézkedését).

2018. jan. 25. 10:49
 16/20 anonim ***** válasza:

Én a helyedben két dolgot tennèk.

1. Háború. Tanítsd meg annak a vèn kurv.@ nak-hogy nem ő itt a főnök. Beszélj vele olyan ocsmányul, ahogy ő beszél veled és b@.sztasd rendesen. Én mindig ezt tettem, ha valakivel gondom volt, nem én mentem el, hanem ő.

Persze nem mindenkinek van olyan személyisége, hogy ezt a stílust fel tudja venni. Ezesetben mondj fel. Takarítós állást bárhol találni, nem kell annyira becsülni ezt a munkahelyet, ahol a főnök egy ilyen degeneralt ember, hogy egy késő f@s.zkalap miatt, hagyja, hogy elmenjenek a normális emberek. Megèrdemelnè ő is, és ha még egy ember elmegy a kolléga miatt, akkor már lehet van esély, hogy kirúgják, tehát jól kicsesztek vele.

Én a két variáció közül döntenèk, ha a helyedben lennék. Különben is, egy ilyen szorgalmas, hasznos munkaerő, mint te könnyen talál másik állást, ott még lehet meg is becsülik majd.

2018. jan. 26. 07:49
 17/20 anonim válasza:

Én is elbeszélgetnék még egyszer a főnökömmel. És ha nem változik megint semmi akkor új munka után néznék közben..

De addig nem hagynám ott ezt a melót amíg nincs másik.

(De persze ezt nem jelenteném be se a főnöknek se a kedves kolléganőnek sem hogy új munka után nézel.)

Nem hagynám ezt, hogy 22 évesen kikészítsen egy öregasszony.

2018. jan. 26. 08:02
 18/20 A kérdező kommentje:

Hát igen, igazatok van, nem szabadna hagynom hogy kikészítsen egy ilyen utálatos nő.

Tulajdonképpen biztos találnék más munkát, csak tartok tőle hogy beletelne egy kis időbe, és lehet nem is keresnék ennyit, és bevallom ilyen sok munka után nyaralásra gyűjtök, már kivan fizetve a repülőjegy, de a szállás, az étel még rengeteg pénz lesz, félek hogy ha váltogatom a munkahelyeket nem fogok tudni félretenni. :(

Azért is erőltetném szeptemberig ezt a helyet, bár lehet addigra úgy kikészít majd, hogy nem is fogom élvezni az utazást, na meg akkor elég valószínű hogy úgyis kirúgnak majd, hiszen még soha senkit nem engedtek el nyaralni, ez vicc :D senki se volt úgy, hogy 1-hetet kapott volna szabadságra, állítólag ez tiltott dolog itt, nem szereti elengedni a dolgozókat a főnök, volt egy csaj aki beteg lett, kórházba került, és nem tudták az orvosok hogy mi lehet a baja. Mikor visszajött, a főnök kirúgta azzal az indokkal, hogy nem lehet rá számítani.

Biztos hogy a nyaralás miatt engem is kifog rúgni.

De az is biztos hogy a nő nem fog engem helyettesíteni azon a héten, nehogy már nekem ő szivességet tegyen...

Szóval igen, igazatok van, munkahelyet kellene váltanom de nagyon gyorsan.

Az egyik kedves válaszoló írta, hogy szemétkedjek vele, én inkabb nyugodt ember vagyok, nekem elég lenne az, ha átnézne rajtam, teljesen kiegyeznék ezzel.

Szemétkedni nem tudok, vagyis hát nem is akarok, tul sok munkám van ott ahhoz hogy még vele is foglalkozzak, teljesen lefáraszt ha hisztériázik. :S

Nagyon köszönöm a válaszokat, kedvesek vagytok!

További szép napot mindenkinek! :)

2018. jan. 26. 10:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Igen, én irtam, hogy viselkedj vele te is úgy, ahogy ő :D De vannak emberek , akik békésebb típusok,mint te is:) Mint már írtam, szerintem mondj fel. Inkább egy kevesebbet fizető munka,ahol jobban megbecsülnek téged és esetleg még talán jobban is érzed magad. Ha pedig úgyis kirúgnának nyaralás után inkább próbálj meg mást keresni és ha találsz utána mindj fel. De mindenképp keresgèlj, abból baj nem lehet :) Sok sikert hozzá!
2018. jan. 31. 11:32
 20/20 A kérdező kommentje:

Ohh azthittem már nem jön több komment, nem tudom mikor írtad, bocsi ha későn válaszolok, és köszi hogy írtál! :)

Azért léptem fel, hogy leírjam az új fejleményeket, hátha érdekel valakit. :)

Beszéltem a főnökömmel. A telefonban teljesen kivolt akadva, hogy nem hiszi el miért ilyen velem a kolléganő, hiszen szerinte szerethető vagyok, és csendes, ő ilyen kolléganőt akarna magának. Egyszóval teljesen mellém állt, és igazat adott nekem. Én azt kértem igazából tőle, hogy ha van mód rá, akkor keressünk nekem egy másik területet, vagy a munkatársamnak, vagy keresek másik munkát, mert köztük a kapcsolat javíthatatlan.

Azt mondta, hogy ne menjek el, ő szeretné ha maradnék, olyan ritkán talál megbízható alkalmazottat mimt én, és lehet inkább a kollégának kellene távoznia, hiszen már nagyon sok nőt elüldözött onnan. Kért tőlem 2-napot, hogy átgondolhassa.

Hát eltelt ez a 2-nap. :D

Tegnap bejött a munkahelyre, és ugyanazt mondta mint mindig, ebben a helyzetben : Nem tud kettőnk között választani, nem akarja hogy elmenjek én, vagy a kolléganő, mióta mi ketten dolgozunk itt az irodában semmi baj sincs a területtel, és egyszerűen képtelen kettőnk között dönteni... erről igazából elmondtam a véleményem, hogy örülök hogy ennyire ragaszkodik hozzám, de egy főnöknek ezt elkell tudnia dönteni, végülis azért főnök.

Aztán mivel ő döntésképtelen volt, kitaláltam azt, hogy nem erre a területre jönnék előbb, hanem először a másik irodába, és akkor elkerülnénk egymást a hölgyel.

Szóval ebben maradtunk, igy talán kellemesebb ez, mindenkinek jó. Bár még ezt nem engedélyezték, még a válaszra várok.

De közben keresek más munkát szerintem, mert borzalmas ez így, próbálok találni valamivel nyugodtabb állást, hátha sikerül, próbálok pozitívan hozzáállni. :)

Mindenkinek köszönöm a válaszokat! :)

2018. febr. 2. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!