Az alábbi kérdést kaptam állásinterjún, normális ez?
A munkaadó ezzel a pszchiológiai kérdéssel bombázott.
" A Dunán egy kétszemélyes hajóval utazok épp, amiben egyedül ülök, nincs nálam más csak egy mobil. Majd meglátom 3 embert fuldokolni, egy terhes nőt egy vérző fejű kisfiut és egy copfos kislányt. Mit teszek ?
A válaszom az volt, hogy első körben segítséget hívok. Nyilván utána mérlegelni kell. A terhes nős válaszra azt mondta, hogy honnan tudom, hogy terhes, miközben ő mondta az elején. Erre az volt a válasz, hogy de én honnan látom azt.... Meg, hogy ő már élt eleget, miért nem a gyerekeket mentem ki. Mi lehet a megoldás ? Vagy mit akart elérni ezzel ?
Ahol ilyen kérdéseket tesznek fel, az gázos munkahely :D
Voltam pár fura interjún én is.
Azt fogadtam végül el, ahol nem akartak kábítani ilyen hülye szövegekkel, hanem normális beszélgetés volt.
Azért használnak ilyeneket, mert nem tudják hogyan kell felvételiztetni és valahol olvasták ezt a baromságot.
Én biztosan valami olyan választ adtam volna, ami kitérő, nem mentem volna bele a játékba. Pl. nem tudok hajózni, nem tudok úszni. Vagy kicsit konkrétabban: ez már az interjú?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!