Állásinterjún miért tesznek fel ilyen kérdést?
A reakciót nézik s adott válaszodat.
El se hinnéd pár egyszerű kérdéssel mennyi minden elmondható az emberekről.
Pl jellemdiagnosztika hasznos tud lenni.
Az is sokat elárul, ha tudod az illető kedvenc vagy kedvelt szineit.
A személyiség fontos tud lenni a munkában.
Kisebb csoportokban is olykor megesik a köpködés...stb.
A gyárakban meg olyan helyeken, ahova csak úgy egymás nyakában van több száz személyiség ott elég sz-r a légkör.
Mivel különbözünk.
Meghát alap, hogy olyan ember kell, aki a pénzért cserébe rendesen végzi a munkát, megbízható (pl nem lop ki napi 5-10kg cukrot xD), kedves a kollégákhoz is (de valahol lesz-rják ezt).
Stb . lehetne rizsázni a személyiség, munka, főnök alkalmazott és alkalmazottak közti kapcsolatról.
De nem egy helyen le kellene cserélni a felettest, mert nem úgy gondolkodik s látja a dolgokat ahogy kellene. (Tesóm felmondott s mellette 4 ember, 2 meg megy nyugdíjba - a 10fős csapatból...a felettes szőke agyilag s fáj neki az, ha a kis csapatban bárkinek jó napja van vagy mernek egymással jóban lenni - szétszedi őket minden áron. Valami lelki bajos emberke lehet.
De vannak főnökök, akik a barátságos, de tisztelet tudó dolgos emberekkel veszi magát körbe s beleolvad a társaságba.
Pl nálunk a kis tervező csoport kedves, rendes, kreatív emberekből áll. Van hogy pizzériába vagy kávézóba hívja össze a csapatot (eddig 6 fős - nehéz kreatív értelmes és helyzetet megfelelő módon kezelő embereket találni)
Volt olyan eset, amikor SOSbe kellett ember, de mint személy kilógott a sorból. Rengeteg lehetőség volt a nyitásban, de kihúzta magát. Én is magamnak való vagyok úgymond, de kollégákkal jól kijövünk, mert sok a közös kreatív téma, hasonló gondolkodás.
Nálunk nem a megszokott a felvétel. :)
Én mondjuk felszólaltam s megkérdeztem azt, ami a fejembe felmerült. Beszélgetésben elég nyitott tudok lenni, főleg ha érdekel az adott téma.
Igen sok ember önfényezést ad elő, valakik beveszik, de vannak akik nem mert a mesélő" testreakciói ordítanak, hogy hazudik vagy/és takargatni valója van.
Feltehetné a kérdést a jelentkező is a vezetőről:
"Ha megkérdeznénk az ismerőseit, milyen embernek írnák le önt?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!