Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért baj, ha nincsenek...

Miért baj, ha nincsenek ambícióim?

Figyelt kérdés

Egy elég speciális területen tanulok és állítólag elég jó is vagyok benne, de személyes, főleg erkölcsi okoknál fogva nem szeretnék a szakmában maradni.

Ennek ellenére mindenki azzal terrorizál, hogy miért nem nyomulok, miért nem veszek részt konferenciákon, miért nem építek kapcsolatokat stb-stb.

Nem értik meg, hogy bár tényleg szeretem azt, amit csinálok, nem tudnám azt csinálni, mint mások. Számomra nem fontos a karrier, így inkább egy teljesen "magánemberként" helyezkednék el a későbbiekben, ezt a dolgot pedig csak önmagáért, hobbiként szeretném folytatni. :(

2018. jan. 22. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A szakmádon kívül van szilárd elképzelésed arról, hogy mit szeretnél csinálni?

Eldöntötted, hogy mi legyen a hobbid. Ez nagyon aranyos. Azon gondolkodtál, hogy miből szeretnél megélni??

Ezt így olvasva úgy tűnik, hogy nem ambíciód nincs, hanem konkrét jövőképed sem munkahely terén.

2018. jan. 22. 17:23
 2/5 A kérdező kommentje:

de. van :)

postán szeretnék dolgozni, vagy ha az esetleg nem jön össze, akkor fénymásolósként :)

2018. jan. 22. 17:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem baj, amíg senki nem függ tőled, addig egyedül a te dolgod.
2018. jan. 22. 17:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Mert a kapitalista nyugati ember számára (fú, most eléggé Marxnak érzem magam, pedig esküszöm, hogy nem vagyok kommunista xD) ez a legfőbb érték: a karrier. "Légy sikeres, gazdagodj meg!" Nem tudják elképzelni, hogy másképp is lehetsz boldog, meg azt se, hogy gazdagon is lehetsz boldogtalan. Nézd meg az Amerikai szépség című filmet, zseniális mű, és részben erről szól.

Meg tudlak érteni, mert hasonló helyzetben vagyok. A kiváló logikai-matematikai intelligenciámmal jól kereső informatikus lehetnék — és sulykolják is rendesen belém, hogy legyek az —, de nekem egyre kevésbé van kedvem hozzá. Jobban vonzanak a humán tudományok, művészetek, amivel viszont ugye nehezebb elhelyezkedni.

Amúgy ha nem titok, elárulod, hogy mi az a speciális terület?

2018. jan. 22. 18:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Postán? Minimálbérért? :(

Én a Postának dolgozok, de innen mindenki el akar menni, nemhogy ide akarnának jönni...

Nem tudom, hogy mit tanulsz, de ha annyira speciális, akkor biztos sokkal jobban lehet vele keresni, mint a postán.

2018. jan. 24. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!