Rosszul érzem magam, mert diákmunkásként nincsenek megelégedve a munkámmal. Mit gondoltok?
Egy nagy raktárban dolgozom,ami a városban levő kis boltokba szállítja ki a termékeit.
A raktár elég régi épület,klíma nincs,szellőzés nyista.
A héten is amikor a rekkenő hőség volt,akkor a raktárban még melegebb volt és már azt hittem hogy megőrülök,már patakokban folyt rólam a víz.
A fizetés minimálbér és 9 órát vagyok ott mert a szünetet is ledolgozzuk.
A legtöbb diákmunkás már 1-2 nap után lelép.
Egyrészt a meló miatt,mert nehéz dobozokat kell emelgetni,másrészt a kollégák csesztetései miatt,mivel több száz-ezer termék közül kell megtalálni hogy melyik hova való és ez időigényes és nem szeretik ha sokat pepecselünk.
Próbálom odatenni magamat,de azt hallom vissza az ott dolgozóktól és a csoportvezetőtől is hogy nincsenek megelégedve a munkámmal,de sokszor már így is kivagyok.
A biztonsági őrök kamerán nézik hogy hogyan dolgozunk és az infót leadják a feletteseknek.
A melóhely már így is #arban van,mert új dolgozókat nem akarnak felvenni,inkább a diákokkal végezteti ezeket a munkákat.
Néztem más diákmunka után is,de Kelet-Magyarországon élek és itt nehezebb munkát találni,mint mondjuk Pesten vagy Dunántúlon.
#arul kéne éreznem magam ezek miatt vagy ezeket el kell tűrni ha diákmunkás az ember?
Ha kelet-magyarországi vagy, megpróbálhatod a gyári munkákat Nyíregyházán, én a Lego gyárban dolgozom. Mindenképpen egy szövetkezeten keresztül dolgozz.
Pl. Meló -diák, Job diák, Fürge diák...stb.
Én addig váltogattam míg egy király helyre be nem jutottam. Most ilyen munka helyett bejárok napi 8 órára 1000ft/óra +pótlékért. Gépeken nyomogatok gombokat hogy munkafolyamatokat váltsanak. Mellette a telefonomon játszok, beszélgetek és kávézgatok. Az az egy negatívum hogyha mégis rontok azért felelek. De míg be kell állítani a gépet arra a 10 percre nagyon odafigyelek, és a gép már nem ront hirtelen.
Csak azért mert nem ragadtam le egy helyen. Legalábbis nem addig míg ezt nem sikerült megszereznem. Innen már nem akarom kockáztatni a lelépést. Te is válts.
19/F
VÁLTS!
Első számú javaslatom, hogy SOHA ne vállalj el minimálbéres munkákat! Mindig azok a legnehezebbek, legrosszabbak, legszivatósabbak. Ilyen melókban fognak legjobban csesztetni.
Minél magasabb a fizu, annál jobb-könnyebb a munka!
Én most cipőboltban vagyok 5000 fős kisvárosban.
Szuper klímás, minden, hónap előtt kellett leadni a ráérést, 950 ft br, alig kell csinálni valamit, könnyű fizikai meló. (Takarítás-vevőzés-pakolászás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!