Volt már nagyon kellemetlen állásinterjútok? Mi történt?
Nekem szerencsére nem volt még kifejezetten kellemetlen állásinterjúm. De azt mondjuk furcsának tartom, hogy úgy vettek fel 3 helyre angoltanári munkakörbe, hogy meg sem hallgattak, hogyan tudok angolul. Szóval végig magyar nyelvű interjú volt, majd pár nap múlva hívtak: Köszi, jöhetsz, felveszünk. Azért az érdekes, nem? XD
Szerencsére b@romi jó vagyok angolból. :D
Előző vagyok: amúgy olvastam már olyat itt egy régebbi kérdésnél, hogy azt kérték a jelentkezőtől, hogy bújjon be az asztal alá. WTF
Gondolom ezzel az engedelmességet tesztelik. Hát én biztos megmondanám, hogy bujkál a halál, nem vagyok csicska, adios. De azért ez érdekes volt.
Az iroda nem volt túl jól frekventált helyen, kb fél óránként járt oda csak a busz. Én nem akartam késni, mindig belekalkulálok egy kis bolyongást, úgyhogy odaértem 1 órával korábban, mikor hőségriadó volt. Sétálgattam a környéken és aszódtam, majd 5-10 perccel korábban úgy gondoltam, hogy becsengetek, hogy akkor már inkább a légkondis meeting teremben várakozzak, mert megsülök kint. Mondták, hogy az egyik interjúztató még nincs itt, addig üljek le bent. Amint megérkezett a nő (kb pont akkor, amikor eredetileg elkezdtük volna az interjút), szóltak neki, hogy már itt vagyok. Az is behallatszott, hogy "Azért ugye nem baj, ha még kicsit váratom és nem megyek be egyből? Haha" Na már itt egy életre megtanultam, hogy interjúra nem érkezek se korábban, se később...:D Meg előre éreztem a sorsom.
Utána hárman interjúztattak, az egyikük terhes volt, gondolom a helyére kerestek embert, mert valami elképesztő paraszt volt velem a nő az első perctől, és senki ne gondoljon stresszinterjúra, mert ez egy kis cég volt, és nem is stresszes pozira jelentkeztem (plusz az interjúztatók se HResek voltak).
Tényleg itt simán a stílus, kvázi megvetés az, ami kiverte a biztosítékot, de úgy mentem haza összeségében, hogy higgadt tudtam maradni végig meg ez is csak egy tapasztalat volt. Túlkontrázni azóta se sikerült ezt az élményt, úgyhogy legalább hamar meg lettem edzve...:D
Még olyan interjúim voltak, ahol fél napon át tartottak ott, mert mindenféle tesztet is csinálnának velem. Az egyiknél a 4-6 óra alatt senki nem kínált volna meg egy pohár vízzel sem, olyan tesztet is kaptam, aminek szerintem semmi köze nem lett volna a munkámhoz vagy a kompetenciáimhoz, majd a végén a beszélgetés közben egyértelműen kiderült, hogy bele se nézett az interjúztató a CV-mbe, mert azt se tudta milyen szakon végeztem. De átgondolatlannak tartottam az egészet, alapból manapság ki teszteltet papíron, és miért utána van a felvételi elbeszélgetés, hogy a jelöltnek 4 órát elvegyenek az életéből, hogy a végén kiderüljön, hogy nem szimpi?:D
A másik ilyen tesztes interjú végén, kb 4 óra után helyből felajánlották nekem a pozit, majd utána nyögték ki, hogy ja, engem nem jelentenének be.
Túl vagyok már pár interjún, de az összes kiragadott példa kis cégekkel volt és nem HR-esek tartották az interjút. Normálisabb cégeknél maximum kínos liftezéseim voltak az iroda felé, de legalább ilyen kiugró negatív tapasztalataim nem voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!