Szoktak ilyet kérdezni állásinterjún? Lehet bajom abból, ha hazudok?
30 éves vagyok, és szeretnénk a férjemmel lassan családot alapítani. Viszont munkahely váltásra kényszerülök hamarosan.
Mivel már kezdek benne lenni a korban, és még nincs gyerekem, gondolom, jogos a munkáltatótól a kérdés, hogy akarok-e, nyilván nem kapkodnának értem, ha úgyis otthagyom őket, talán még idén a szülés miatt.
Szóval gondolom, azt kellene kamuznom, hogy nem tervezek gyereket, legalábbis mostanában biztosan nem. De ha mondjuk fél év múlva bejelentem, hogy terhes vagyok, akkor lehet belőle gond? Mert ugye elméletileg terhesen nem rúghatnak ki, nem tudom, milyen kivételek vannak, de ez vajon nem számít annak?
Szereted*.
Bocsanat ilyenrol meg nem hallottam, nagyon felment bennem a pumpa...
Mivel megszűnik a munkahelyem, muszáj váltanom.
Úgy meg nem vállalhatunk babát, hogy nem kapok csed-et és gyed-et, ahhoz pedig bejelentett munkahely kell.
Aki szerint parasztság stb, az megmondaná, mégis mi lenne akkor a jó megoldás? Munkanélküliként gyereket vállalni és a 25 ezres gyesből és egy fizetésből éldegélni egy babával?
Elvileg semmi közük hozzá, gyakorlatilag leszarják, Amerikában ilyenért már tuti perelnének.
Ha megkérdezik, hazudj szemrebbenés nélkül, hidd el, ők is ezt teszik nonstop a munkavállalókkal, egy csepp bűntudatod ne legyen a gerinctelen HR-esekkel meg cégekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!