Állásinterjún nem mondunk rosszat, de akkor az ilyenről hogy beszéljünk szépen?
Hogy ha az előző munkahelyen dolgokat megoldottak okosban, aztán meg tussold el a dolgot, hogy papíron jól mutasson.
Ezt hogy adjuk elő állásinterjún, úgy hogy ne mondjunk sokat.
Nem értettünk egyet a vállalati filozófiával? Valahogy máshogy kéne.
Meg mi van ha rákérdeznek hogy mivel nem értettünk egyet, mit csinálnánk máshogy?
Tehát ha véletlenül megkérdezik, hogy miért jöttél el az előző helyedről?
Nem kell igazat mondani, mondhatod azt is, hogy nem volt lehetőség a fejlődésre például.
Céges titkokat nem mondhatsz el, ezt meg sorolhatod abba a kategóriába nyugodtan. Hivatkozz arra, hogy erről üzleti titoktartás miatt nem beszélhetsz, ha rákérdeznek. Ez pozitív lehet a következő munkáltatónak olyan tekintetben, hogy nem fogod megszegni az üzleti titoktartást, ha hozzájuk kerülsz.
De kitalálhatsz más elfogadható indokot is, és dönthetsz úgy, hogy a piszkos dolgokat meg sem említed.
Én eddig simán megmondtam az állásinterjún, ha a cég vagy az ott dolgozók hozzáállása miatt hagytam ott a céget, és eddig nem lett belőle bajom. Nyilván nem nevekkel meg nem az összes konkrétummal együtt. Úgy voltam vele, hogy amelyik cég amiatt visszautasít, azért nem volt kár, hogy nem vettek fel, mert ők is ilyenek. Több helyre felvettek volna úgy is, hogy elmondtam, hogy az előző helyemen szakmai gyakorlaton voltam ott egyetemen, és szerették volna, ha ott dolgozom tovább, de ahhoz az anyagi és a jogi körülményeket nem tudták nyújtani, hogy elfogadható legyen az ajánlatuk. Ha rákérdeztek volna, akkor megmondtam volna, hogy pontos fizetésről mismásoltak, és úgy fogalmaztak, fizetnének "egy kicsit", és nem jelentettek volna be tisztességesen. Így is felvettek volna több helyre.
(az más kérdés, hogyha nem piacképes a tudásod, akkor lehet, hallgatnék erről, és inkább azt mondanám, több potenciált látok az ő végükben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!