Aki a 18-as évet már szabival kezdte az mikor kérvényezte a kivételt?
Csak elmélkedek. Van nálunk két olyan ember is aki 18-at már úgy kezdte hogy szabin van.
És nem értem mikor kérvényezték ezt? Munkakörömnél fogva rálátok a szabis kérelmekre legalább 3-4 hóra visszamenőleg, és semmi nyoma hogy ezek ketten akármit is kérvényeztek volna.
Mikor kérték ki vajon a szabit ha okt nov dec-ben biztos nem, januárban meg már helyből úgy indítottak hogy szabi? Mikor kérhették ki és kinél ha még írásos nyoma sincs?
Ahh, már megint te...
Ha tegyük fel, így van, komolyan tőlünk idegenektől kérdezed? SZerinted mi tudjuk, hogy nálatok ki milyen formában kért szabadságot? Segítek: nem.
Majd utólag lepapírozzák.
Nálunk pl. nem kell kikérni írásban, ráírom a havi jelenlétimre, és hó végén leadom.
Vagy a tavalyit csússzák le. Ami gondolom, nem szabályos, de van, ahol van ilyen, hogy amit nem tudtak kivenni, azt a következő évben lecsússzák.
De ez neked miért fáj?
Gondolom a kérdeznének azért fájhat (csak egy tipp) mert egyeseknek egy helyen mindent szabad (csókosgizik-ismerjük) másnak meg még azt se adják oda ami egyébként járna.
Ez marha idegesítő lehet.
Én is voltam olyan helyen ahol az átlagember 15 nappal korábban írásban kérvényezhette a szabit vagy megkapta vagy nem többnyire nem, de ha meg is kapta volt hogy szabi előtt 1 nappal lefújták az egészet hogy akkor mégse.
Míg azt láttam hogy egyes szopógépek meg akkor mehettek amikor akartak se kérvény se semmi csak betelefonáltak hogy akkor most nem jövök 1 hetet a mumkájukat meg végezhette a többi (pl én).
Marha bicskanyitogató volt ott is hagytam a szarba.
"Én augusztus elején kiírtam a szabim jövő héttől xD, de ha 2 nappal előtte mondom se lett volna gond
"
Ez nagyon szép duma de ez csak akkor helytálló ha ezt BÁRKI megteheti adott munkahelyen.
Mert ha vannak a csókosok akik megtehetik és vannak a nemcsókosok akik nem, akkor nagyon nem jó.
Amíg X ember benyögi hogy akkor holnaptól nem jövök és semmi gond, Y ember meg 15 nappal korábban írásban kéri kapja majd utolsó nap közlik vele hogy na mégse akkor azt meg ott kell hagyni.
Így voltam én is ott is hagytam.
És jogos az ha egy "Y" ember számon kéri hogy mégis mi ez így. Csókosnak bármi nem csókosnak semmi totál jogos számonkérni.
"de inkább maradjon otthon és gyógyuljon meg, mint hogy húzza az igát"
Hát nálunk ezt a főnök jól eldöntené helyette. Bejön akármi baja van de bejön vagy ha nem, akkor többet nem is kéne jönni.
Mifelénk ez így megy.
"Bejön akármi baja van de bejön vagy ha nem, akkor többet nem is kéne jönni.
Mifelénk ez így megy." - Nem is akarnék olyan helyen dolgozni, ahol betegen is berángatnak. Nem szoktam betegeskedni, de ha azt látnám, hogy ezt csinálják egy beteg kollégával, inkább lelépnék. Dolgoztam már pár cégnél, de csak pár volt ilyen, a többség belátta, hogy nem érdemes a betegeket dolgozni berángatni. Inkább maradjon otthon egy hétig és gyógyuljon meg rendesen, mint hogy félgőzzel teljesítsen és ne tudjon meggyógyulni és fertőzze össze a többit is, akik majd ugyanúgy csak félgőzzel tudnak majd teljesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!