Azok, akik nem vállalkozók és diplomájuk sincs, nem bánják, hogy nem rakták le, mert így nem viszik sokra?
Nyilván egy szaki vállalkozó azért vitte valamire.Akik eddig dolgoztak a lakásomon, jó színvonalon élnek.
Én, azokra gondolok, akik leérettségiztek és vagy nem mentek tovább vagy pedig,olyan irányba mentek, amivel nem viszik sokra.
A szülők közül anyám állandóan szidja önmagát,hogy miért nem rakott diplomát amíg fiatalabb volt.
Engem próbáltak keményen fogni, például ha rossz jegyet kaptam, az volt a dolgom,hogy a ház összes kukáját kiürítem és kimosom, apám azt mondta "szokjál hozzá,ha nem tanulsz egész életedben ezt csinálod".
De, volt,hogy diákmunkára küldtek egy összeszerelő üzembe, ahogy mondták, "nem szorul rá a család,hogy dolgozz amíg tanulsz, kizárólag nevelőcélzattal kell kulimunkát végezned".És ott változott meg a szemléletem, eldöntöttem,hogy én soha nem szeretnék korán kelni,sem pedig ilyen operatív tedd ide tedd oda munkát végezni.
Le is diplomáztam.
Nem bántam meg, azt sem,hogy a szüleim sokszor genyók voltak,mert már értem,hogy jót akartak.
Diplomásként, négyessel kezdődik a fizetésem, van rugalmas munkaidőm,tekintélyem, megbecsülésem...stb
Aki lentebb dolgoznak, mondjuk csak adminként,nekik kötött a munkaidejük, cseszteti őket a főnök.
ÉN meg is őrülnék,ha kötött munkarendem lenne, szeretem magam beosztani, néha szeretek tovább aludni vagy elintézni dolgokat délelőtt.Ha nincs diplomám nem tehetném meg mindezt.
A diploma nem előfeltétele a jómódú életnek és nem is garancia rá.
Én középfokú végzettséggel vittem már céget és mellette egy vállalkozást és nem hiányzott a diploma.
De ismerek olyan diplomást, aki a hajára kenheti a diplomáját, mert nem fizetik túl.
Tehát helyzetfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!