Céges okostelókat szokták figyelni?
tehát pl nem mondhatok zöldeket a fönöknek, hogy én most nem tudok bemenni, mert hazamentem vidékre szabadság alatt, stb?
Mert ránéz a céges telómra, hogy hol vagyok.
A cellainformációkat nem látja, csak akkor tudhatja, hol vagy, ha ehhez külön appot telepít. Amit viszont az engedélyed nélkül nem tehet meg.
Ezzel együtt nálunk olyan céges telefon van, amin mindent lehallgathatnak és mindig látják, hol van, ha van internetkapcsolat. De nem gondolom, hogy ez általános lenne.
nálunk iphoneokat osztogattak ki
ha kikapcsolom a find my iphone szolgáltatást, akkor rögtön kapnak infót a góréék és kapom az ivet.
De gondolom ha a find my iphone-nal bemérnek, arról küld a teló értesítést. Legalábbis androidos telefonokon igy van.
A szoftver manipulálásról meg annyit, hogy a titkárnő ott előttem telepitette újra rá a az iOS-t itunesszal, mielőtt kiadta nekem a telót.
Tehát informatikus nem is látta.
A lehallgatás meg manapság totál általános dolog, mint ahogy az is, hogy a munkaszerződésben sehol sem szólnak róla.
Arról nem is beszélve, hogy általában van csókos személyzet, aki azért kapja a fizetését, hogy túrkáljon az alkalmazottak magánéletében, visszanézze a videófelvételeket, meghallgassa a beszélgetéseket, az irodai poloskák felvételeit és ennek ellenére mégse legyen képbe 1 céges üggyel sem.
ja arra is kapom a ivet
keszenleti elerhetosegre hivatkozva
Szokták, nekem is van rajta ilyen app.
A beszélgetéseket felveheti, írhat/olvashat sms-t, mms-t, e-mailt. Megnézheti a hívásnaplót, bármikor bekapcsolhatja a mikrofont, a kamerát. Hozzáfér a belső memóriához és az Sd kártyához, a pontos gps pozícióhoz stb, stb...
Tehát azt csinálnak vele a távolból amit csak akarnak. Nálunk köztudott, hogy van egy külön részleg a cégnél, akik a telefonokat, az autók nyomkövetőit, a notebookokat figyelik. Nyilván nem mindenkiét, de ha valaki elkezd gyanús lenni, arra ráállnak, figyelik 1-2 hónapig, utána szembesítés, kirúgás.
Nagy cégeknél ez mindenhol így van.
oké oké
nincsen ezzel semmi probléma.
Csak akkor bele kellene írni a faking szerződésbe.
itt nincs ilyen policy
semmilyen szabályzatról nem tájékoztattak
meg ez egy kis cég amugy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!