A nettó 170 ezer forintos fizetés jó fizetésnek számít ma Magyarországon?
Ha azért él az ember, hogy dolgozzon, akkor el lehet vegetálni vele. Mondjuk a főváros és a nyugati régiókban.
A keleti orszagrészben örülnek ennek, ha ezt kézhez kapják.
Viszont, ha azért dolgozol, hogy élj, akkor kevés
Úgy gondolom, ma ez az a határ, amiért már megéri dolgozni. A kérdés, hogy mennyit! :) Előrejutni nem nagyon lehet vele, de ebből már egy ember meg tud élni. Úgy is mondhatnám, hogy ettől felfelé számít jó fizetésnek, ez alatt kevésnek tartom.
Mondom mindezt úgy, hogy évekig kerestem havi 100 körül, és hiába mentem egyik helyről a másikra, csak néhány olyan munkám volt, ahol megkaptam a 120-130-at nettóba.
Az biztos, hogy ma egy normális életvitelhez egy embernek legalább nettó 200K, egy 4fős családnak 450K kell.
Szerintem nettó 170 ezernek kellene lennie a minimálbérnek. Komolyan, amit itt folyik, az nevetséges!
Budapesten 170 ezerből szerényen tud csak megélni egy ember. Vagy rosszul látom?
Például Budapest:
- 100 ezer az albérlet és rezsi jó esetben,
- Számoljunk napi 1000-t kajára, ami szerintem létminimum = 30 ezer,
- 10 ezer a bérlet,
- 10 ezer egyéb költség, esetleg plusz biztosítás,
-> Már 140 ezernél tartunk, és az ember csak egyszerűen él és van.
Ha nem kell albérletet fizetni az illetőnek (otthon lakik, vagy ami a legjobb - lakást/házat örökölt, akkor szerintem a nettó 170 ezer egy főnyeremény egy átlag magyar embernek. :)
Egyébként még mindig nagyon kevés sajnos.
Dehogy ... Barátnőm egyetem mellett keres 250 ezeret úgy hogy olyan irodai munkát végez, amihez érettségi kell csak.
Tehát ez a legalja kategóriában a közepesen jó munka.
A jó fizetés ennek a duplájától indul.
Az utolsó két hozzászólónak jelezném, hogy ez egy 2017-es kérdés.:)
Ma már nyilván kevés a 170 nettó. De akkor a 250 már nagyon jó pénz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!