Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A nettó 170 ezer forintos...

A nettó 170 ezer forintos fizetés jó fizetésnek számít ma Magyarországon?

Figyelt kérdés

2017. dec. 20. 22:17
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:

Szegeden elég kell, h legyen 170e, egy társbérletben laksz pl. és magadra főzöl, tömegközlekedsz és nem a legújabb legmárkásabb ruhákat veszed hanem pl. néha jó minőségű durikból öltözködsz. én sok ilyen helyet ismerek Szegeden. kb. én is ennyiből élek, mondjuk én saját házban, de arra meg költeni kell felújításokra gyűjtöm a pénzt.

persze más városokban lehet ez már nem túl jó életszínvonalra elég pl. Budapesten nem fogsz egyedül lakni, csak lakótárssal, de én ott is laktam és ott is kijöttem ennyi pénzből, az tuti, h sokat félrerakni nem tudsz, hacsak nem extrém módon felügyeled a kiadásaidat és csak az ingyenes progikra mész el, ami Pesten sok van, ez hiányzik belőle csak kb.

a kérdésre a válasz: igen, ha családot tartasz el és nem keres a párod és még gyerekek is vannak akkor meg kevés. nem tudom a háttered, igényeid.

2017. dec. 22. 13:56
 12/49 anonim ***** válasza:
15%
Attól függ, milyen végzettséggel kapsz ennyit, mennyire vagy piacképes. Milyen jellegű munkát végzel és heti hány órában. Ha érettségid van csak, akkor szerintem jónak számít. Ha többdiplomás vagy, több nyelven beszélsz akkor kevés.
2017. dec. 25. 20:19
 13/49 anonim ***** válasza:
6%

". Ha többdiplomás vagy,"

Én többdiplomás vagyok és a bttom van ennyi. Bp-en.

Nettó 170-ért a kéz kezem összetenném.

És ez a melóm is be fog dögleni márciusban akkor leépítés és elküldenek majd. És akkor jön a közmunka 57-ért.

Mi más lenne máshova úgyse kellek.

2018. jan. 4. 11:34
 14/49 anonim ***** válasza:
33%
Hát tanulj valami hasznosat utolsó...
2018. jan. 4. 12:02
 15/49 anonim ***** válasza:
27%
Ezek szerint a többdiplomádból egyikhez sem értesz annyira, hogy kapj vele munkát... képzeld nekem 1 diplomám sincs, asztalos vagyok, mindig is asztalos akartam lenni, értek is hozzá, 170 az a havi egzisztenciámat sem fedezi...
2018. jan. 4. 12:04
 16/49 anonim ***** válasza:
60%

"Ezek szerint a többdiplomádból egyikhez sem értesz annyira, hogy kapj vele munkát..."

Tévedés, a szakmámban dolgozom 10 éve. Szociális ágazat, itt ennyi a bér-garantált bérminimum. És slussz.

És mivel ez ágazati bér így máshova se mehetek mert ott is ennyi lenne.

nem véletlen volt 17 elején a szociális ágazat hatalmas tüntetése Bp-en. Ott voltam.

Eredmény? A lónak a fütyköse.

2018. jan. 4. 12:20
 17/49 Mansour ***** válasza:
36%
Nekem ez álomfizetés... diplomával, több nyelvvel. Az igaz, hogy nem nagyon értek ahhoz, amiből diplomám van.
2018. jan. 4. 13:23
 18/49 A kérdező kommentje:
8-szor jobban él egy német, mint én. Már egy román, bolgár is több pénzből él, mint én. Ez nem az én hibám.
2018. jan. 11. 00:30
 19/49 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nagyon jó, de csak azért, mert a környezetemben nagy a szegénység. Ahhoz képest, hogy másoknak milyen kevés van, szerintem a 170ezres fizu teljesen jó. Nekem 2014-ben 66ezer volt a nettóm. És még bruttóban is csak 101ezer. Annál a 170 az jelentősen több.
2018. jan. 11. 00:32
 20/49 anonim ***** válasza:
*szóval a kisebb bérekhez képest kevés, de talán még mindig nem annyira nevezném normális, vagy elfogadható fizetésnek, de a semmihez képest azért jóval jóhogy jobb, meg a kisfizuknál. Szóval erre már tudom mondani, hogy ez már valami.
2018. jan. 11. 00:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!