A nettó 170 ezer forintos fizetés jó fizetésnek számít ma Magyarországon?
Szegeden elég kell, h legyen 170e, egy társbérletben laksz pl. és magadra főzöl, tömegközlekedsz és nem a legújabb legmárkásabb ruhákat veszed hanem pl. néha jó minőségű durikból öltözködsz. én sok ilyen helyet ismerek Szegeden. kb. én is ennyiből élek, mondjuk én saját házban, de arra meg költeni kell felújításokra gyűjtöm a pénzt.
persze más városokban lehet ez már nem túl jó életszínvonalra elég pl. Budapesten nem fogsz egyedül lakni, csak lakótárssal, de én ott is laktam és ott is kijöttem ennyi pénzből, az tuti, h sokat félrerakni nem tudsz, hacsak nem extrém módon felügyeled a kiadásaidat és csak az ingyenes progikra mész el, ami Pesten sok van, ez hiányzik belőle csak kb.
a kérdésre a válasz: igen, ha családot tartasz el és nem keres a párod és még gyerekek is vannak akkor meg kevés. nem tudom a háttered, igényeid.
". Ha többdiplomás vagy,"
Én többdiplomás vagyok és a bttom van ennyi. Bp-en.
Nettó 170-ért a kéz kezem összetenném.
És ez a melóm is be fog dögleni márciusban akkor leépítés és elküldenek majd. És akkor jön a közmunka 57-ért.
Mi más lenne máshova úgyse kellek.
"Ezek szerint a többdiplomádból egyikhez sem értesz annyira, hogy kapj vele munkát..."
Tévedés, a szakmámban dolgozom 10 éve. Szociális ágazat, itt ennyi a bér-garantált bérminimum. És slussz.
És mivel ez ágazati bér így máshova se mehetek mert ott is ennyi lenne.
nem véletlen volt 17 elején a szociális ágazat hatalmas tüntetése Bp-en. Ott voltam.
Eredmény? A lónak a fütyköse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!