Ha valaki eljön egy munkahelyről, akkor neki kellene bevinni sütit?
Figyelt kérdés
Felmondtam a munkahelyemen, a héten vagyok utoljára. A kollégáim már mondogatták, hogy milyen sütit szeretnek, és hogy az utolsó "búcsúnapomra" olyat hozzak nekik búcsúzóul. Korábban, mikor gyakornokként jöttem el egy cégtől, mert lejárt a szerződésem, akkor a munkatársaktól, főnökömtől én kaptam virágot és ajándékcsomagot. Most akkor ez hogy szokás? Valóban annak kéne vinni "búcsúsütit", aki távozik? Nem őt búcsúztatják?2017. dec. 18. 19:38
1/14 anonim válasza:
Én nem vittem semmit, és én sem kaptam semmit. Egyszerűen kisétáltam nap végén és kész.
35N
2/14 anonim válasza:
mifelénk szokás, de nem megrendelésre, hanem kinek mit van kedve hozni - de nem kötelező, ha kapunk sütit örülünk, ha nem, akkor nem...de mondjuk mi ajándékot is szoktunk venni a távozóknak
3/14 anonim válasza:
erre nincs általános érvényű szabály, ezek szerint nálatok ez a szokás. Ha nem utáltad őket nagyon, nyugodtan teljesítheted ezt a kívánságukat. Jobb mosolyogva búcsúzni, mint sértődötten.
4/14 A kérdező kommentje:
Valójában én sem vártam semmit, mert láttam, hogy akik elmentek amíg én ott voltam, ők sem kaptak (csak 1 ember, aki eléggé csókos volt). Emiatt úgy terveztem, hogy bemegyek, majd nap végén eljövök, előtte elköszönök a munkatársaktól. Eléggé meg is döbbentett, hogy leadták a megrendelésüket...
2017. dec. 18. 19:57
5/14 anonim válasza:
Én tapasztalatom szerint is, nem kívánságműsorra megy a sütizés.
Szoktak vinni, de ez szerintem szorosan anyagiak függvénye.
Én ha eljönnék majdnem biztos semmit nem kapnának a kollégak, és nekem se vegyenek semmit.
( olyan érzésem volt egyik helyen mikor eljöttem / küldtek / szerződést nem kaptam, hogy alig várják a távozásomat! szándékosan írtam így, nem szeretném ha beazonosítana idetévedt kolléga )
6/14 anonim válasza:
Én maximum akkor kérnék, ha van valakinek egy különleges specialitása, hogy kedveskedjek; de direktbe nem küldenék el senkit sem a cukrászdába... Nekem sem akartak hosszabbítani szerződést, végül én mondtam fel, mert voltam olyan dolgozó, mint bárki más. Én viszont rendeztem "bulit", mert a többséggel jó volt a viszonyom és még vissza szeretnék térni egy másik munkakörbe. 🙂
7/14 anonim válasza:
Beleverném a farkam a sütibe és azt etetném meg velük!
8/14 anonim válasza:
Bemennék, ledolgoznám a napot és szevasz. Ennyi.
9/14 anonim válasza:
Erre nincs szabály. Mi össze szoktunk "barkácsolni" valami szémélyes, az itt töltött évekre emlékeztető ajándékot a "távozónak", ha kedveltük. Viszont az ilyen kollégák, szintén nem üres kézzel jönnek az utolsó munkanapjukra. Viszont "rendelésről" szó sincs.
10/14 anonim válasza:
Én nem sütit vittem be, hanem a felmondólevelemet :D
Miféle süti? Jézus, nem az óvodában vagy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!