Át lehet vinni a szabadságot a következő évre? Ha igen mennyit?
Azért kérdezem, mert van több mint 10 nap szabadságom. Valahol olvastam, hogy nem lehet átvinni, viszont nálunk sokan átviszik, nem tudják kivenni az ünnepeknél és a munkáltató nem szól nekik hamarabb, hogy jó lenne kivenni. Ez mitől függ? Cégfüggő? Vagy valamilyen szerződés van rá?
Azt tudom, hogy akik októberben kezdték a munkát, azok átvihetik de március 31-ig ki kell venniük.
Szóval számíthatok arra, hogy a főnök azt mondja, december 4-én nem jössz be dolgozni, mert sok a szabadságod és ki kell venned minimum "akármennyit".
Mert ugye úgy tudom, hogy nem én veszem ki, hanem a munkáltató adja ki, tehát nem vagyok köteles nekik mondani, hogy sok a szabadságom adják ki és a munkáltató se jöhet azzal, hogy "De a munkavállaló nem jött szólni, hogy kell neki szabadság".
Ja és eszembe jutott, hogy párhete, ennél a cégnél csak másik részlegnél azt mondta neki a főnök, hogy szabadságra kell menned, mert sok a szabadságod.
Szóval ha nem szólok, akkor számíthatok arra, hogy még decemberben szól a főnök, hogy kötelező kivenned, ha nem is az egészet de pl. 5 napot?
Hogy van ez pontosan? Cégfüggő vagy szerződésfüggő?
Ezt én is megszívtam így, nekem is 10 nap szabim van.
:D :D
Egész évben azt tolták nálunk, hogy decemberben holt időszak van. Erre most kiderült, hogy nem hogy dec. 15-től sem, de minimum 20 utánra tologatják mikortól lehetne menni.
Mondom, köszi, csak hogy eddig nem ezt mondtátok, nekem meg 10 napom van, szóval mégiscsak alsó hangon dec 15-től ki kéne vennem minimum vagy valami.
No mindegy, majd megoldják. :)
Viszont jó, hogy olvasom, hogy januárba ami beleesik egybefüggően, azt alapszabival is ki lehet venni.
Lehet,hogy akkor így lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!