Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nézik/hülyézik le a...

Miért nézik/hülyézik le a szakmunkást?

Figyelt kérdés
Manapság azt vettem észre, hogy egyes emberek akik a szülők támogatásával elvégezték az egyetemet, hajlamosak lekezelő stílusban kioktatni az öreg , tapasztalt szakmunkást. Szerintetek manapság önerőböl lehetséges elvégezni bármilyen egyetemet, akkor is , ha a képességeink gyengébbek? Kitartás kérdése? Miért nem tudják elfogadni az emberek, hogy nem vagyunk ugyanolyanok, nincs mindenkinek akkora akarat ereje, hogy önerőböl elvégezzen egy egyetemet? Legyen az mérnöki, orvosi, jogi, bölcsész vagy bármi. Ha nem panaszkodik éjjel-nappal, meg van elégedve magával, miért kell elítélni bárkit?

2017. nov. 29. 15:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
- Meglehet, hogy azok az emberek a sztereotípiákból indulnak ki, amiknek sajnos gyakran van valóságalapja. A jó szakemberek nagy része már külföldön van, Akik itt maradtak azoknak jó nagy része kontár, vagy megbízhatatlan, esetleg még buta, primitív is. Igen, értjük hogy sokan nem ilyenek, de amíg nincs személyes pozitív tapasztalatuk, addig csak a sztereotípiákból illetve az esetleges negatív tapasztalataikból indulhatnak ki. Ez az egyik oldala. Másfelől meg léteznek olyanok is, akik élvezik ha lenézhetnek másokat, még ha arra nincs is valós alapjuk. De ez végzettségtől és származástól független. Amikor meg én álltam be melózni néha nyáron fizikai munkát, akkor a melósok fintorogtak hogy én ilyen irodista dolgozónak tanulok, nem kevés lenézéssel. Ilyen is van.
2017. nov. 29. 15:37
 2/12 anonim válasza:
35%
Manapság akármelyik hülye diplomához juthat valamelyik vidéki bábaképezdében, amit egyetemnek csúfolnak (pl. Kaposvár, Szombathely, Nyíregyháza, Nagykőrős). Ami pedig a másik lenézését illeti, aki semmihez sem ért (és manapság egyre többen vannak ilyenek), azoknak fogalmuk sincsen arról, hogy miért kellene tisztelniük azt, aki rendelkezik valamilyen szaktudással. Nemcsak a szakmunkást nézik le, hanem mindenkit, aki nem olyan gyufafejű tetovált f*a*s*z mint ők, a tanártól a rendőrön át a szakiig.
2017. nov. 29. 15:39
 3/12 anonim válasza:
65%

Ez az egyik problémája az országnak, hogy kevés a szakmunkás és túl sok a diplomás.

Az én nagypapám mindenkit lenéz, aki nem diplomás munkát végez, szóval ez nem csak az utóbbi időben alakult ki. Pedig szerintem egy szakmunkás is kereshet jól, ha jó abban amit csinál.

2017. nov. 29. 15:51
 4/12 anonim ***** válasza:
93%
Intelligens ember nem nézi le a tisztességes munkát, akármilyen végzettség kell hozzá.
2017. nov. 29. 16:01
 5/12 anonim ***** válasza:
65%

Négyesnél a pont.

Egyébként mindig is voltak és mindig is lesznek ilyen emberek. Kétféle diplomás van: az egyik azért gürcöl évekig, hogy aztán olyan munkát végezhessen, amit megálmodott magának. A másik be lett nyomva egyetemre, mondván, hogy másképp szedheti a szemetet. Utálja, utálta, nem is érdekli a szakma, csak úgy van a kis papírkájával és örül a fejének, hogy most aztán nagyon nagy ember lett belőle.

Persze, hogy az ilyenek lenézőek: mert kb. ez az egyetlen érték bennük...

Én sosem néztem le senkit, sem a nyolc általánossal rendelkezőket, sem a diplomásokat. Utóbbiakon viszont jót szoktam mulatni. Már némelyiken, persze. Rengeteg köztük aki buta mint a tök, mégis okoskodik, mert ő a diplomás, ő az ész :D

Az én álommunkámhoz nem kellett diploma, nem is szenvedtem vele feleslegesen, szóval - mily' szörnyűség! -, csak az OKJ-s szakig jutottam el. Azt se fejeztem be, mert végül nem kellett a papír.

A múltkor kerestem egy új tagot a bandámba és jelentkezett egy bölcsész diplomás úriember, aki már az első személyes találkozásnál, kérdés nélkül előadta, hogy nem baj, ha nem tudjuk jól kiejteni az angol szavakat - WTF, állandóan külföldön vagyok, anyanyelvi szinten beszélek -, meg nem mellesleg majd segít megérteni a dalszövegeket. Azt hittem, hanyatt dobom magam :D

Azóta sem érti szegény, hogy miért nem vettük be...

2017. nov. 29. 16:16
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

"hajlamosak lekezelő stílusban kioktatni az öreg , tapasztalt szakmunkást"

Nem tudom hol laksz, ezt hol tapasztaltad. De Debrecenben ez egyáltalán nincs így. Itt egy jó villanyszerelőt 5-6 alkalommal fel kell hívni, és rimánkodni, hogy jöjjön már el felszerelni a csillárt. Vagy a múltkor a csapom kezdett csepegni, a vízszerelőnél volt akkora várólista mint a fogorvosnál, 3 hét múlva tudott csak eljönni és megcsinálni.

Percre pontosan érkezett, megbütykölte negyed óra alatt a csapot, feltakarított, felmosott maga után, elkért 8 ezer forintot, adott nyugtát és elrobogott. A csap tökéletes lett.

2017. nov. 29. 18:18
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
Sokan a diplomától, felsőbbrendűnek érzik magukat. Aztán nem egyszer kiderül, hogy hülyék mindenhez.
2017. nov. 30. 12:48
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom mások hogy gondolják, de én ölni tudnék egy jó festőért vagy asztalosért.

Eleve primitívségnek tartom azt, ha valaki lenéz egy másik embert, mert annak olyan a végzettsége amilyen. Ráadásul pl.ügyvédet minden sarkon talász (más kérdés, hogy milyeneket), de pl. burkolót már nem nagyon...

2017. nov. 30. 13:51
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem az, hogy ezt így fogalmazod meg, implikálja, hogy te meg a szülői támogatást nézed le, innentől meg miért kéred számon máson?

Amúgy jogos lenne amit mondasz, ha nem lennél te is ugyanolyan előítéletes.

2017. nov. 30. 21:56
 10/12 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nem... Ez nincs így. Sok gazdag barátom van, aki a földön jár, és a szülők vagyonának drogra, nagyképűségre költése helyett, iskolába járnak, képzik magukat valamilyen módon. Ugyanakkor van köztük nem kevés öntelt f*** is.:)
2017. dec. 1. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!