Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nézik/hülyézik le a...

Miért nézik/hülyézik le a szakmunkást?

Figyelt kérdés
Manapság azt vettem észre, hogy egyes emberek akik a szülők támogatásával elvégezték az egyetemet, hajlamosak lekezelő stílusban kioktatni az öreg , tapasztalt szakmunkást. Szerintetek manapság önerőböl lehetséges elvégezni bármilyen egyetemet, akkor is , ha a képességeink gyengébbek? Kitartás kérdése? Miért nem tudják elfogadni az emberek, hogy nem vagyunk ugyanolyanok, nincs mindenkinek akkora akarat ereje, hogy önerőböl elvégezzen egy egyetemet? Legyen az mérnöki, orvosi, jogi, bölcsész vagy bármi. Ha nem panaszkodik éjjel-nappal, meg van elégedve magával, miért kell elítélni bárkit?

2017. nov. 29. 15:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azért mert itt az emberek többsége ilyen lenézős, hencegős. Sajnálom a mai gyerekeket, nincs gyerekkoruk, szüleik rákényszerítik őket mindenféle különórára, kötelezően jól kell teljesíteniük az iskolában, akkor is ha nem annyira jó képességűek, mert hát ugye ahogy felénk mondják "teljesen evidens" hogy egyetemre megy majd a gyerek. Akik kevesen szakmát tanulni mennek, azoknak meg elveszik a kedvét, nagyon kihasználják őket, megtapasztalják a lenézettséget.Meg egy szakma sok esetben kézügyességet, állóképességet, kitartást igényel. Környezetemben van elég sok fiatal akik

otthagyták a szakma tanulást és inkább gimiben,szakközépben folytatják mert, hogy ez könnyebb

(persze ők nem rossz eredménnyel maradtak ki általánosból.)Inkább tanulnak mint kétkezi munkát végezzenek. Konkrétan cukrász, szakács, asztalos akikről tudom, hogy 1 év után fénysebességgel váltottak iskolát.

2017. dec. 1. 19:24
 12/12 anonim ***** válasza:

én se értem, hol élsz, kérdező. diplomásként pont az ellenkezőjét tapasztalom.

volt, h az irodához kihívott 60 éves szerelő kioktatott, h "sneki nem fogja megcsinálni a dolgokat", csak mert elsőre nem tudtam vésőgéppel bánni irodistaként, miközben csak segíteni akartunk. és rengeteg hasonló hallottam idegen nyelvet nem beszélő, még az internethez sem értő emberektől, h oktatni akartak diplomásokat, vagy beszóltak.

de pont most olvastam egy olyan kérdést választ itt, h "a diplomások butábbak, mint a szakmunkások" lol.

"Miért nézik/hülyézik le a szakmunkást?"

aki le is nézi a szakmunkást, nem azért nézi le, mert szakmunkás, hanem mert műveletlen, primitív.

és tényleg meglepődnél, hogy mennyire az a többségük.

attól még h vki szakmunkás, nem kéne köpködnie, böfögnie, vagy olvashatna néha pár sort.

2018. jan. 22. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!