Tényleg kevesebbet keresnek a nők mint a férfiak?
“Miért nem maradtál ott ahol többet kerestél mint a férfi kollégák?”
Mert senki nem maradt ott, mivel min heti 70 órát güriztünk, (volt olyan hónap, hogy a bruttó listabérem másfélszeresét kaptam nettóban), aki maradt, már azt is átcsaltam a mostani munkahelyünkre ;) Nem minden a pénz, mostani helyen jó a légkör, van előrelépési lehetőség és szakmai fejlődés.
Nem mellesleg itt mostmár többet keresek
# 21
Általánosságban azért azt mondanád, hogy a nők kevesebbet keresnek csak azért mert nők?
Nagyjából egyformán keresnek, nagy különbségek nincsenek. Ez alól csak a legjobban fizetett állások kivételek, ott a férfiaknak magasabb a bérük átlagban. De ez az átlag embert nem igazán érinti.
Itt van egy jó cikk, ami összefoglalja a lényeget:
Igen, az a baj, hogy ez nem mérhető ilyen egyszerűen. Akkor lenne valódi összehasonlítási alap, ha egy férfi és egy nő ugyanannyi tapasztalattal, ugyanaznap kezdenek el dolgozni ugyanazon a helyen.
Ezt leszámítva azonos posztokban is nagyon sok mindenen múlik a bér. Tapasztalat, hány emberért, mekkora területért felel, stb. Szerintem egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy egy nő kevesebbet keresne, csak azért, mert ő nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!