Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért utálják sokan a szoftver...

Miért utálják sokan a szoftverfejlesztőket?

Figyelt kérdés
Csak azért, mert nekünk most jól megy, állandóan megkapjuk, hogy csak a gép előtt ülünk egész napi havi 1 misiért. Ami igaz, de senkit nem tart(ott) vissza semmi, hogy ugyanezt csinálja. Ez nem olyan szakma, mint az ügyvéd, politikus, hogy születni kell bele. Én is szegény, vidéki családból lettem senior developer, pedig még különösebben jó tanuló sem voltam soha. Most otthonról dolgozom napi 6-7 órát, havi 960e fizetésért.

2017. nov. 25. 09:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet az, hogy akármilyen pályát is választasz, mindig lesznek olyan emberek, akik lenéznek vagy utálnak. Teljesen mindegy, hogy milyen jellegű a munkád, valamint hogy mennyit keresel, utálók mindig lesznek.

Én is volt, hogy megkaptam, hogy milyen semmirekellő vagyok, már gimis koromban is (mire mész vele? még szakmád se lesz, ha végzel, csak egy érettségid), meg végzett informatikusként is (pofátlanság, hogy még csak rendes munkát sem végzel, miért érdemelsz ekkora fizetést?), de valahogy soha nem tudott meghatni. Akinek van egy kis sütnivalója, az külön magyarázkodás nélkül is felfogja, hogy a munkánk nem egyszerűen annyiból áll, hogy random nyomogatjuk a billentyűket, és kb a semmiért kapunk pénzt. Aki meg - már bocsánat - annyira korlátolt, hogy ezt ne értse meg, annak a véleménye miatt miért is izgassam magam?

Viszont az írásodban azért felfedezni vélek némi barokkos túlzást, no meg az sem igaz, hogy bárkiből lehet informatikus. Ehhez is a megfelelő irányú képességek szükségeltetnek, ami ha nincs meg, legjobb esetben is csak kis forgalmú webeszkersztő sufnicégekhez van esély bekerülni, ahol a munka 99%-ban kimerül abban, hogy az előre betanult elemekből ezredjére is, minimális változtatásokkal ugyanazt összedobd.

Szobrász vagy énekes sem lehet valaki, ha nincs meg a megfelelő kézügyessége vagy zenei hallása. Egy bizonyos szintig eljuthat kellő szorgalommal és gyakorlással, de igazából ha "nem született arra", akkor sok öröme és eredménye nem lesz benne. A programozás is ilyen, csak nem kézügyesség és hang, hanem algoritmizáló képesség kell hozzá. Ami persze, egy bizonyos szintig tanulható, de valakiben nincs meg a kellő szintű analizáló is algoritmizáló képesség, akkor sokra nem fogja vinni. Pont ebbe buknak bele rengetegen. A csapból is az folyik, hogy mennyire könnyeb keresnek millákat az informatikusok, és boldog-boldogtalan, még az is, akinek egy csatolt e-mail elküldése is science fiction, nekiállnak programozást tanulni, meg ilyen-olyan OKJ-t elvégezni, aztán amikor szembesülnek vele, hogy a Java-könyv benyalása nem elég a szakmához, sértődötten megállapítják, hogy ez az egész felhajtás kamu, és biztos csak a csókosok mehetnek el informatikusnak.

No meg önmagában a tehetség sem elég... hiába lenne meg hozzá a képességed, ha te egy nógrádi cigányfaluba születsz, ahol otthon senki sem segít és támogat, és legfeljebb egy szakmunkást végezhetsz, mert minél hamarabb menned kell dolgozni, mert nincs pénz, számítógépet meg heti egyszer látsz az iskolában, akkor azért nem esélyes, hogy labdába rúgj a szoftverfejlesztés terén.

2017. nov. 25. 15:51
 12/13 anonim válasza:
Nem utálom a szoftverfejlesztőket, legfeljebb emlegetem a női felmenőit, ha nem jól működik a program.
2017. nov. 29. 00:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Én se hallottam, hogy bárki utálna bárkit, aki

szoftverfejlesztő.

Egyrészt. Másrészt, aki a saját munkájára azt hiszi, hogy bárki megtanulja, az nem tehetséges benne. MINDEN dologra születni kell. Én újságíró vagyok, de hidd el, az, hogy összeraksz egy alany-állítmányt, nem jelenti, hogy jól is csinálod. Mint ahogy az egyetemet is el lehet végezni kettesre meg summa cum laude. De mondjuk én nem ahhoz az építészhez fordulnék pl., aki 2-essel bukdácsolt át.

2017. nov. 30. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!