Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Sokan stresszesek a munkájuk...

Sokan stresszesek a munkájuk miatt?

Figyelt kérdés
Írhattok tórtèneteket.
2017. aug. 26. 03:33
 1/6 A kérdező kommentje:
* Törtèneteket. Veletek megtörtènt atrocitásokat. Valamint, hogy folyamatos e a stresszhatás.
2017. aug. 26. 03:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, pont mostanában gondoltam arra, hogy miért nem a társadalmi munkamegosztás előnyösebb a parasztháznál történő önellátásnál. És ezt nem csak én látom így, hanem a YouTube-on is sokan foglalkoznak a témával. Például Géczy Gábor fizikus, bár ő nevén nevezte azt amit én társadalmi munkamegosztásnak mondok: Önellátás vs. rabszolgatartás. És a rabszolgatartás kifejezéssel meg is van magyarázva hogy miért érzi jobban (és stresszmentesen) magát az ember önellátóként szabadon.

A társadalmi munkamegosztásnak kellene minden szempontból előnyösnek lenni. De számos szempontból mégsem ez van, főleg itt a keleti blokkban. Kezdhető a kérdéshez kapcsolódó stresszel. Mérnöki diplomával sem úgy szoktam bemenni a munkahelyemre ahogy valamikor a szülői gazdaságban dolgoztam. Hanem sokszor úgy felidegesít az "emberi biomassza" hogy előjön a pszichés köhögésem. És nem csak munkahelyen de a városi lakókörnyezetben is. Csak egy példát említek a legutóbbi esetből. Amikor a Quaestor botrány volt, egyik munkatársam megirigyelte a bűnözők sikerét és fejébe vette hogy ő is sikkaszt lehetőleg több 10 milliót, de legalábbis pár milliót a munkahelyről. Kész csata volt meggyőzni hogy legyen normális és tisztességes, hisz mindenki itta volna a levét. Szóval ha hülyék nem lennének akkor akár jó lenne az amit az elején társadalmi munkamegosztásnak neveztem. De mindig akadnak a társadalomban olyanok akik tesznek róla hogy még önellátóként is jobban érezze magát az ember mint a társadalom részeként. Szerintem be kéne vezetni a kalodát vagy a kényszerzubbonyt és az olyan egyéneket akik pöcegödröt csinálnak a társadalmi életből, azokat sétálóutcán kitenni és bárki akár le is pisilhesse következmények nélkül. Hogy elérjük azt amiről a kérdés is szól, hogy a munkahely se legyen stresszes, hanem mindenki örömmel mehessen oda.

De hogy további saját élményt is említsek a kérdéssel kapcsolatban: Egyrészt azt szoktam utálni amikor egy munkahelyen vannak 50-en vagy akár 100-an és senki sem akar dolgozni. És hogy menjenek vagy hogy jól menjenek a dolgok, mindent nekem kell csinálni. De társasházakban is ez figyelhető meg. Ja és természetesen mindegyik főnöknek képzeli magát, amelyik tudja és megmondja a tutit. De nem csinálja.

2017. aug. 26. 06:33
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Igen, pl. én is. Magyarországon az a ritka, ha vkinek stresszmentes, normális munkahelye van.

Elvállaltam mellékállásként kocsikísérői állást. Alkalmi munka, ergo max. 15 napra hívhatnak be havonta.

Kemény fizikai munka, de nem is ez a gond, hanem az, hogy egy gyárt területén furikázunk, nemigen tartják be az előírásokat jó magyar szokás szerint: vegyszeres hordók, hulladékégetőbe is be kellett lapátolnom 1x szemetet mindenféle védőruha nélkül.

de ami a legnagyobb baj, szintén tipikusan magyar sajátosság: a munkatársak. én ennyire primitív emberekkel életemben nem találkoztam, pedig gimi alatt közmunkás is voltam egyik nyáron. a közmunkások egyszerű, de alapvetően jóindulatú emberek voltak.

de itt a sofőr, akivel voltam, bagózik folyamatosan (tilos a gyár területén), köpköd, káromkodik stb. olyan, mint én 13 évesen (kivéve a cigit), amikor menő gyereknek hittem magam.

de am ma bementem egy boltba, ahol az egyik régóta ott dolgozó (természetesen igen művelt) kasszás nő a 20 éves új dolgozó lánnyal úgy beszélt, mint a ronggyal.

mindegy, nem akarom túlragozni. ebben az országban a fő stresszforrás az, h a munkatársaid igénytelen, rosszindulatú prolik.

2017. aug. 26. 14:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sokan stresszelnek az emberek a munkahelyükön.

Szerintem nem vagyok egyedüli, aki nap, mint nap, sötét középkori technikai háttérrel próbálja megoldani az egyre több és egyre magasabb elvárásoknak megfelelni próbáló feladatait. A munkáltatók többsége csak az "Elvárások", ill. "Követelmények" pótmétereken szeretnek önfeledten feljebb és feljebb tolni, de a "Befektetés", ill. "Körülmények" feliratú potikat vastagon begyógyítja a por...

2017. aug. 26. 16:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az meg a "Nem jegyzett" kategória a munkáltatóknál, hogy pszihésen hazavágnak a munkakörülmények, - "Veszünk majd fel (egy embereket a tönkrement emberek helyett, akit jó pénzért/elszenvedett veszteségekért lehet hónapokon keresztül kiképezni)!" - Hogy aztán azok helyett is lehessen újabb kiképzendőket felvenni...
2017. aug. 26. 16:57
 6/6 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem is a munkától, de a kollégáktól meg a határozott idejű szerződéstől mindenképp. 😐
2017. aug. 26. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!