Betegállomány 2. napján fenyegetés telefonon hogy ki vagyok rúgva ha nem megyek?
Tanácsot kérek ki mit tenne /mondana!
A szituáció adott munkaerő január óta van egy cégnél, szóval nem olyan régi ember de azért nem is friss.
A munkaköre betanított szóval nem az a kategóriás ember aki helyett nem találni mást.
Még sose volt az illető beteg mióta január óta itt van most először. Kettő napja van otthon, persze a betegség első napján ahogy a nagy könyvben írva vagyon jelentésre került a betegség telefonon.
És jön a telefon a főnök az, se köszönés se bemutatkozás se semmi, őrjöngve fröcsögi a kagylóba hogy (kb szó szerint idézem) „ elegem volt ebből a sok lusta dögből holnap itt legyél vagy kirúglak nem érdekel mi bajod!“
Majd mire bármit is reagálni lehetne levágja.
Most erre mit lépjek?
Azt felesleges mondani hogy vegyem fel magnóra amit mond arról már lecsúsztam erre nem is számítottam.
Mit lehet erre mondani lépni?
Azért azt újra említem hogy nem épp felcserélhetetlen munkaerőről van szó.
Keresni kell másik munkahelyet, más megoldást nem tudok erre mondani. Vannak rossz főnökök, ilyeneknél akkor sem jó hosszú időt lehúzni, ha nem fenyegetnek kirúgással minden apróságért.
Két problémás munkáltatóm volt, ahol a betegségre nem voltak tekintettel. Az egyik esetben pont miattuk lettem beteg, mert rosszul használták bent a légkondit. Mikor visszatértem dolgozni, aznap délben megköszönték az addigi munkámat, és felmondtak (még próbaidős voltam). Csinálhattam volna ügyet belőle, de mivel 2 hónappal később államvizsgáztam, úgy voltam vele, hogy minek, inkább tanulok. A másik esetben kórházba kerültem egy csúnya hasmenéses-hányós vírussal, minden kijött belőlem mindenhol, ahol csak lehetett, infúzió, fekvés, nem bírtam rendesen állni a lábamon. Kórházba kerülésem másnapján telefonált a főnök, hogy mikor megyek dolgozni. Ők mondjuk feketéztek, és ez akkor derült ki, mikor orvoshoz mentem és szóltak, hogy nem vagyok biztosított, szóval nem is akartam náluk tovább maradni, és feldobtam őket az OMMF-nél, hogy mi lett velük, azt nem tudom, nekem viszont nem kellett befizetni a TB csekkeket, mert nem tudtam róla, hogy feketéznek, mivel volt papíron szerződésem. Azóta tudom, hol kell megnézni, hogy be vagyok-e jelentve, és ha új munkahelyre kerülök, szerződéskötést követően ez az első dolgom, hogy ellenőrzöm.
1: vedd fel az összes ez utáni beszélgetést
2: táppénz ideje alatt nem rúghatnak ki (rögtön utána már igen)
3: a kirúgáshoz azért kéne némi indok is, pl fegyelmi, mert ha rögtön utána felvennének mást ugyanoda, akkor máris rájukszállhat a munkaügyi bírság. Felmondási idő, meg végkielégítés, meg hasonlók normál felmondás esetén.
Igen, a munkaerő nem felcserélhetetlen.
DE VANNAK JOGAI!
"Felmondási idő,"
Szerinted egy ilyen helyne milyen a felmondási idő? Idegroncs leszel a végére a főnök rádszáll és abba is beleköt hogyan veszed a levegőt.
Most munkaerő hiány van. Még betegállomány alatt felkeresnék egy-két közeli bevásárlóközpontot hogy kell-e ember. Aztán kitehetnek az előző helyről.
Miközben pedig árútfeltöltök vagy kasszázok folyamatosan szabadidőmben normálisabb állás után néznék.
Már kétszer eljátszottam ezt. Tescohoz bementem másnap adtak ruhát, aláírtam szerződést és harmadnap kezdhettem.
Addig se voltam munkanélküli míg 3 hónap alatt rátaláltam a jelenlegi munkahelyemre.
"Még betegállomány alatt "
Mondjuk azt épp nehezen mert még ha nehéz is elhinni tényleg beteg vagyok és taknyom nyálam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!