Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Aki már mindkét verziót...

Aki már mindkét verziót próbálta, melyik beosztás a jobb?

Figyelt kérdés

Eü.,és szoc.is területen dolgozom, de más területről is írhattok véleményt.

Van egy 12 órás munkarendű verzió,amikor egyik nap reggel 6 tól,este 6 ig, másnap este 6. tól reggel 6 ig vagyunk.Ez a nap,mikor hazamegyünk,és a következő nap pihenő,így néz ki.N-E-P-P-N-É-P-P.

Aki pedig úgy jár, hogy hétközben 8 órában,és hétvége ünnepnap szabad.De akkor mindennap bent kell lenni hétközben.Mikor van több szabadidő, hogy lehet jöbban pihenni, egyszóval, kinek, melyik jobb?

Persze van olyan összevisza munkarend is, hogy nem ismétlődik a nappal éjjele, és van amikor többször 8 óra nappal, és éjszaka is van...Ezek milyenek...?

2017. nov. 23. 10:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen az a jobb ami rendszeres, hétköznapi 8 órás. A másikban teljesen megborul a szervezeted az összevisszaságtól. Én is azt hittem hogy jobb a 12 egyben, de nekem ráadásul hülyén is osztották be, semmire nem volt mellette időm... Arról nem is beszélve, hogy nem tudtam hétvégi programokat szervezni a barátaimmal. Tuti hogy a h-p 8 órát választanám.
2017. nov. 23. 10:12
 2/5 anonim ***** válasza:

H-P 8 óra kiszámítható, de ez sem jó mindig, én pl. 9 órát vagyok a munkahelyemen (ma szabadságon vagyok, azért tudok most írni), 1 óra szünettel számolva (de nem mehetsz haza hamarabb akkor sem, ha nem használod ki), de pl. van, ahol fél óra szünettel számolnak. Van ismerősöm, aki úgy dolgozik, hogy van egy törzsidő, pl. 10-től délután 3-ig, amikor mindenképpen bent kell lenni, de hogy ezen kívül mikor érsz be, inkább korábban mész és előbb hazaindulsz délután, vagy inkább később kezdesz reggel, de akkor tovább is maradsz, azt már a dolgozóra bízzák, csak legyen meg a napi x munkaóra.

Volt olyan munkahelyem, ahol bár 8 órában voltam 1 óra szünettel (be volt osztva, mikor mennyi időre szabad kimenni, attól eltérni csak hasmenés esetén lehetett), de napi 3 óra (másfél oda, másfél haza) utazással telt, hétköznapokon munkán kívül már alig volt energiám és időm valamire, és legszívesebben a hétvégét is végigaludtam volna. Onnan gyorsan eljöttem. Normális beosztással a váltakozó munkarend is jó lehet, sokszor a beosztással szokott lenni a probléma.

Szerintem ez egyéni, kinek melyik a jobb, és az sem mindegy, mennyit kell utazni és milyen útvonalon.

2017. nov. 23. 10:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Az össze-vissza éjszakázásokkal hosszútávon nagy eséllyel tönkreteszed az egészséged. Az állandó nappalos beosztás sokkal jobb.
2017. nov. 23. 11:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Helyben dolgozom.Biciklivel járok..:)

Húsz éve csinálom a NE-P-P verziót.Nem rossz, pláne hogy hétköznap is otthon lehetsz ügyeket intézni.Ha éjjeles vagy a napod szabad lényegében.Nem kell mindennap járni, van úgy,hogy egy héten csak egy nappalos 12 órám van,a többi éjjel, vagy pihi.

Hátrány, hogy ünnepnap, hátvégén is mégy, ha rádesik, és persze, hogy éjjeles után nem vagy éppen fitt...

2017. nov. 23. 11:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Az emberi testnek meg van egy természetes bioritmusa. Nem egészséges ezt felborítani azzal, hogy össze-vissza alszol/vagy ébren, eszel/iszol, stb. A hétköznap 8 órás verzió sokkal egészségesebb, mert így minden nap tudsz nagyjából azonos időben kelni, étkezni és feküdni. Hosszútávon mindenképpen kifizetődőbb.

A több szabadidő meg csak egy illúzió. Ha 12 órázol és úgy húzol le 40 órát egy héten, akkor pontosan ugyanannyi szabadidőd van, mintha 8 órázol és úgy dolgozol le 40 órát.

2017. nov. 24. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!