Munkaügyi központ által támogatott képzésen miért kell ilyen sokat tanulni?
Nem unod még napi munkaügyis kérdések kiírogatását? Saját döntésedből nem érettségiztél le, mert felesleges. Most mégis vállaltad a képzést mert nyilván rájöttél hogy 8 általánossal rád sem néz egy munkáltató sem, és nem érsz semmit az életben. Akkor meg ne vergődj itt nap mint nap hogy így szar meg úgy szar a képzés. Nem professzor leszel ettől sem, csak egy munkanélküli egy papírral.
Tulajdonképpen neked mit jelent a jó?
- általános iskolai végzetted van, az nem jó
- az érettségi semmit nem ér szerinted, az nem jó
- munkanélküli vagy és nem találsz munkát, az nem jó
- jelentkezel egy iskolába hogy tanulj, de rájössz hogy tanulni kell, az sem jó
Értékelsz egyáltalán valamit az életben? Vagy csak élsz a világba, az adófizetők összedobják a segélyt, aztán majd lesz valami, nem?
A munkaügyi központ által támogatott képzésre miért kellett jelentkezni? Nem volt kötelező, ugye...
Most az lesz,
1. h nekiülsz és elolvasod, amit el kell, megtanulod, amit meg kell, és begyakorlod, amit be kell. Sztem belefér az idődbe, amennyit a neten lógsz, azt fordíthatnád értelmes dologra is. Vagy
2. elkezded összeszedni a pénzt arra az esetre, ha megbuknál a vizsgán. Tudod, a képzési szerződésben aláírtad, h sikertelen vizsga esetén kiköhögöd a zsozsót.
Mert az a képzés lényege, hogy tanulj; hogy alkalmas legyél olyasvalami munkakörre, amit eddig nem tudtál elvégezni.
Nyilván nem tartottak pisztolyt a homlokodhoz, amikor nyilatkozni kellett arról, hogy vállalod-e a képzést. Jogod lett volna nemet mondani. Na, akkor kellett volna felelősségteljesen belegondolni, hogy tudod-e vállalni, nem pedig nyuszi módjára hallgatni, majd pedig siránkozni és panaszkodni.
"miért várják el azt a munkanélküliektől hogy ilyen sokat tanuljanak??"
Mert a munkanélküli nem azt jelenti, hogy buta. Akár egy diplomás ember is válhat munkanélkülivé, a munkaügyi központok pedig nem csak a 8 általánost végzettekre kell, hogy gondoljanak. Én például egy rendszerinformatikai képzést végeztem el, amit a munkaügyi központ támogatott. Egy fél diplományit kellett tanulni, de nyilván, aki jelentkezett rá, az tisztában volt, hogy nem csak annyiból fog állni, hogy beülsz melegedni, aztán meg a kezedbe nyomnak egy papírt. Azért jelentkeztem a képzésre, mert érdekelt a téma, és tudtam, hogy el tudom végezni. Máskülönben nem vállaltam volna el. Itt kezdődik a felelősség.
Egyébként meg munkanélküliként bőven van időd azt a sok dolgot megtanulni, mi lenne veled, ha napi 8 óra munka mellett kéne még tanulnod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!