Már több mint egy hete járok munkaügyi központos képzésre és mindenféle hülyeséget tanitanak csak a szakmát nem, miért?
Neked tényleg nem való a képzés, mert minden napra jut valami kifogásolnivalód amit ki kell írnod. Lehetne mondani hogy aki lusta/ostoba tanulni az akkor menjen dolgozni, de te munkanélküliként direkt vállaltad a képzést.
Ismered az "általános műveltség" kifejezést? Erre próbálnak rávezetni. Például hogy nem kell káromkodás töltelékszavakat a mondatba rakni ha ki akarod fejezni magad. Próbáld úgy felfogni hogy itt embert próbálnak faragni belőled. Vagy ha ez nem tetszik akkor legalább annak örülj hogy nem közmunkában lapátolod kint a havat, hanem bent mereszted a segged amiért jó pár tízezer forintot fizet az állam, miközben okosabb nem leszel, sem hasznosabb a társadalomban.
Szintén munkaügyi központ által indított angol tanfolyamon tapasztaltam ugyanezt, hogy az angol egy tiltott tudás volt. Hátha valaki külföldön talál állást, netán idehaza talál angol tudás birtokában egy nem összeszerelő munkát.
Vagy a neten is fent van valahol hogy a hegesztői tanfolyamon a tanulók ív- és gázhegesztőt sem láthattak, nem hogy kipróbálhatták volna. Aztán a munkafelvételen még a gázhegesztőt sem tudták begyújtani, hisz sosem csinálták. Következésképpen akkor húzták életük első varratát, ami persze minősíthetetlen volt.
Valójában még a felsőoktatásban is tapasztaltam ugyanezt, hogy tanultunk mindent csak azt nem ami hasznos lett volna az üzleti életben vagy ami tudással el is lehetett volna helyezkedni diplomás állásba.
Nekem az jött be hogy diploma után soha többé nem ültem iskolapadba, pedig szinte mindig jeles tanuló voltam. Hanem az ismereteket magam szereztem, azt amit jónak láttam. És nem azt amiről mások mondták hogy az hasznos lesz.
A szakma amit oktatnak nem egy tantárgyból áll, hanem több hozzá kapcsolódó modulból. Ennek az anyagát leadják, te MEGTANULOD, megírod belőle a dolgozatot és örülsz. Nehogy már azon kezdj el vergődni hogy te bepereled az iskolát mert nem tanítanak meg, egy olyan kérdés után ami azzal kezdi a nyavalygást hogy miért kell ennyi mindent tanulni.
Ember, te a saját gondolatmenetednek is ellentmondasz.
Mielőtt felveszed a szép magyar szokást hogy mindenkit beperlünk, feljelentünk aki nem tetszik, előbb ülj le a seggedre és olvasd el még egyszer a szerződést amit aláírtál. Te elolvastad, felfogtad, aláírtad hogy mit vállalsz és annak fényében ha ezt nem teljesíted milyen szankciókat vállalsz. Mehetsz a Polgárjenőhöz is akár hogy nem tetszik, azt fogják mondani hogy te aláírtad hogy ezt a következményt elviseled.
Tanulhatsz egy INGYEN szakmát, amiér még PÉNZT is kapsz. És Te meg ezek után háborogsz? Gondolom a munka büdös volt azert élősködsz a magyar embereken.... Ha.Neked ezért azt mondják, higy számolni tanulsz 1-10-ig, vagy a mezes kalacs receptjét, akkor azt tanulod... ne hogy már Te mond meg....
De a mentalitásod miatt remelem az utolsó fillerig visszafizetettnek veled mindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!