A mai munkaerőpiacon a munkavállalók válogatnak és nem a munkáltatók? Én ezt nem érzem egyáltalán
Azt hallom olvasom ezer helyen megfordult a régi trend és már nem a munkáltatók válogatnak hanem a munkavállalók, a cégek meg örülnek ha lasszóval befognak valakit.
Állítólag.
Én ezt marhára nem érzem.
Én azt tapasztalom hogy továbbra is a két kezem összetehetem ha találok helyet ami szóba áll velem.
Ill pontosítok. NORMÁLIS helyet...
Mert az igaz hogy trógerhely trógermelóval és szar fizetéssel ilyennel dunát lehet rekeszteni.Ilyet találok holnapra ötöt akár és azonnal felvesznek. Na ezek olyanok is. Nem véletlen hogy annyira senki se megy hogy azonnal felvennének.
De normális hely ami nem rabszolgatelep és nem egy tál lencsét fizetnek-na ilyet továbbra se találok égen földön se.
Velem van a baj?
Ja, a minap 650Ft-os órabérrel kerestek takarítót Győrben és szgk. is kellett volna a munkához, röhej....
Ekkora 'fizetésből' még autót is kigazdálkodni, mégis hogyan?
Munkavállalók akkor válogatnak, ha:
- hiányszakmában jók
- ha nem, akkor sok nyelven beszélnek
Aki nem, az örül, ha talál normális állást.
Persze, én is hallom, ahogy a munkaadók pampognak, hogy jaj, nem jön senki, nem jelentkeznek a munkára... hát az ilyenek általában azok, ahol elvárják még azt is, hogy 5 nyelven beszélj felsőfokon, legyél fiatal, legyen tapasztalatod és 3 ember munkáját végezd el minimálbérért, és be se vagy jelentve. Vagy amit el kellene végezned, ahhoz képest, még ha nem is minimálbéres, de ritka szar a fizu. Akkor persze, hogy elmegy az adott ember külföldre, és hoppon marad a munkaadó.
(voltam én is olyan állásinterjún, hogy húzták a szájukat azért, mert oroszul nem beszélek felsőfokon az angol felső és német közép mellett, és kb. 100e-s fizut adtak volna úgy, hogy 10óráznom kellett volna 6 nap egy héten, egy hónapig alkalmi munkavállalói, utána 1 évig csak 4 órára bejelentve, és van, hogy éjfélig kell bent lennem és zárnom a helyet... megadott színű munkaruha kellett, de azt ők nem állják... és aztán csodálkoztak, hogy élből visszautasítottam... és ez egy jó nevű hely, gyakorlatilag háztartási brand szinte Mo.-n...)
Fogadjunk, hogy le se mered írni milyen diplomád van.
Tuti valami kamu büfészak, aztán azt várod, hogy valaki a 0 tudásodért fizessen?
Legalább nyelveket beszélsz?
"Fogadjunk, hogy le se mered írni milyen diplomád van. "
Miért ne merném?
a) polit-szoc- andragógia bsc
b) szoc-andrag msc
c) megkezdett phd szoc
Abbahagytam. Miért? mert 350 volt egy félév
" valaki a 0 tudásodért fizessen? "
Nem nulla a tudásom. Az más kérdés hogy adott hely szempontjából a tudásom irreleváns.
Hiába vagyok kertész ott ahol kutyaidomár kell.
"egy egyszerű irodai melót biztos tálalsz."
Hahahha. Jó vicc.
Abban vagyok most is. Innen akarnék kitörni.
Uis könnyű meló (kivéve a főnök na az nem könnyű) na de nettó 100.
Na ez a gond.
És amit találnék helyette az még ennyit se !! fizetne.
"akkor ideje lenne magadat továbbképezni :)"
Minek. Legyen egy újabb szar papír a fiókabn ami szart se ér.
Minek.
Hova kellek én már.
Az az idő rég elmúlt.
Fogjak bele egy újabb képzésbe temérdek pénz és ÉVEK!!!
És aztán? Leszek lassan 50 mire végzek?
HOva a francba kellek majd? Sehova.
Ne játsszuk már az agyunkat.
Köszönöm a válaszodat, ezzel meg is válaszoltad a kérdésed.
Azért nem érzed a munkaerőhiányt és azért nem találsz NORMÁLIS helyet, mert nincs NORMÁLIS végzettséged. Az ilyen szociológia-andragógia dologgal nem igazán tudom mire számítottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!