Ha felvennének dolgozni, de én még keresgélnék egy kicsit, viszont vésztartaléknak meghagynám azt a munkát amit ajánlottak, akkor hogyan csináljam?
Még nincs ilyen ajánlás,csak egyik munka sem tetszik. Még én sem tudom mit szeretnék.
Viszont kezdőként már így is elég sok munkahelyen volt és nem akarok még több pár hónapos munkaviszonyt mert elég rosszul mutat.
Mindeközben munkát is kéne találni.
Azt remélem tudod, hogy nem muszáj ám minden 2 hetes/hónapos munkahelyet berínod?
Sőt, elárulom, nem is ajánlott, csak azt, ami releváns. ;)
A HR-est pont nem érdekli amúgy sem, ami nem tartozik oda.
(A mechanizmus meg úgy van, ahogy az 1. írja. Elárulom 1 év alatt volt, hogy több munkahelyet beríhattam volna, mint más életében. Nem tud róla senki csak a család meg pár barát. Nem kell fosni.)
N
És ha egyébként jó helynek tűnik az első munkahely (már amennyire pár hét alatt meg lehet mondani), de közben alakul egy másik, ahol több a fizetés, akkor lehet/illik leállni az első hely főnökével beszélni hogy kaptam másik ajánlatot, maradnék, de csak több fizetéssel teszem ezt meg.
Tudom, hogy olyan munkaerő vagyok, hogy nem fognak kézzel lábbal kapkodni utánam. Akkor ilyet ne csináljak, ugye? Vagy egyébként sem illene?
És ha már pár napja dolgozol és akkor hívnak máshova interjúra, olyankor szabadságot vesztek ki?
Első hetekben/hónapokban szerintem nem érdemes ilyesmivel próbálkozni. Felvettek, megállapodtatok egy bérben, néhány hét elteltével ezt nem "illik" felrúgni.
Persze ha kérdezik, el lehet mondani, hogy többet kínáltak, majd ha van kedvük maguktól felvetik, hogy több pénzért esetleg maradnál-e. Attól függ mennyire kell nekik a munkaerő és mennyire tűnsz jónak. Meg hozzáállás kérdése is, de nagy arccal ne hozd fel ezt a témát, mert tuti elhajtanak.
Igen, szabit kell kérni és lehet menni interjúzni.
2-es vagyok
Simán megmondod- szigorúan MIUTÁN már felvettek, nem előtte-, hogy bocs, de kaptál egy jobb ajánlatot, ahol többet fizetnek.
Mindenki pénzért jár be dolgozni, ez üzlet, nem hobbi.
Direktbe felesleges mondanod, hogy többet kérnél.
HA elejted, hogy azért mész el, mert a másik többet fizet, de amúgy szeretsz itt lenni, csak hát te is pénzből élsz.- Itt úgy is felajánlja, ha akarja.
HA nem, akkor valszeg amúgy sem adna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!