Soha nem lesz normális munkám?
Egyre inkább elszomorít a helyzetem. Eddig volt pár munkahelyem, de mindegyik csak alkalmi vagy pár hónapos volt, mert vagy nem jelentettek be, vagy nevetségesen kevés bért akartak adni, vagy mindkettő (Pékségben reggeltől-estig, úgy hogy be sem jelentettek 70 000 Ft...) Ahol most dolgozom, az a legjobb az összes közül, ezt végre szeretem, annak ellenére, hogy csak 4 órás. (Ügyvéd mellett vagyok titkárnő) Viszont innen sajnos el kell mennem, mert GYES-ről jön vissza a kolléganő. (Bár itt sem volt teljesen fair a főnök, mert még mindig nem hallottam tőle, hogy visszajön a lány, de biztosra tudom máshonnan)
Hónapok óta megint keresgélek, legalább 20-30 helyre küldtem az önéletrajzomat (legtöbb irodai munka, bár volt recepciós illetve operátor is), de abból maximum 2! helyről hívtak, szintén nem túl korrekt feltételeket ajánlva. (Egyéni vállalkozóként kellett volna titkárnői munkát végezni...)
Amúgy kedves vagyok, mosolygós, csinosan öltözök, gyorsan beletanulok az épp aktuális munkába és ahogy az elmúlt 1 év tapasztalata mutatja, nem vagyok hülye sem (a jelenlegi főnököm teljesen meg van elégedve a munkámmal).
Ezen kívül az állások között sincsen sok női munka, pl. Szuperinfóban csak takarítói (az is csak 4 órás vagy heti pár nap), vagy külföldi táncoslány munkák vannak. Van egy hely, ahova még talán felvennének, de az 3 műszakos, és 110 ezer nettó a fizetés, ami mondjuk ki, nem túl lelkesítő (persze ha nem lesz jobb, marad az...)
Velem van a gond? Vagy máshol sincsen rendes női munka? Munkaügyi hivatal tudna segíteni nekem? 21/L
Én megértelek. Hasonló cipőben járok. Bár jól kerestem egy szakmával, mert eüs maszek cégnél voltam, de ennek is bőven megvolt a hátránya (katasztrófa kollégák, igazságtalan vezetőség, fúrás, szarkavarás, kitúrás). Eleinte én is azt mondtam, h nem számít a pénz... de van, ami már nem éri meg.
Két dolgot tudok tanácsolni: először is, legyen egyedi a cv-d. 2: vagy fejezd be a PÜ-SzV tanfolyamot, mert hiába "hogy a többiek is pékség,házalós,provident...", ez önáltatás, önigazolás, akkor is papír, és lehet, h a következő pályázatnál meg ez miatt is választanának ki. Javítsatok ki, de 2 szakma ingyenes most, nem?
Ne a Szuperinfót nézd, hanem a helyi csoportokat, oldalakat, minden apróságot. Ezzel a mostani pozícióddal mehetsz tovább jogi asszisztens tanfolyamra, vagy olyan ügyvédi irodába, ahol szintén kell titkárnő, kisegítő. Néha olyan bugyuta oldalakon vannak elrejtve ajánlatok, nem pedig a szárnyas fejvadász fb oldalán. Amúgy kozigallas.hu-n is sokszor van adminisztrációs pozíció.
M.ügyi hivatal nagyon segíteni nem tud, de amíg nem dolgozol, regisztrálnak és nem kell fizetned tb hozzájárulást.
Nyelvekkel hogy állsz?
+1 a jelenlegi főnököt is meg lehet kérdezni, h mivel elvileg előbb-utóbb visszajön a kolléga, ő tud-e valami lehetőséget esetleg. Nem szégyen kérdezni, én is körbekérdeztem az ismerősöket most.
N28
Nézd, én elkezdtem az egyetemet, nem találtam meg a számításaimat, csak annyiban, hogy tudtam, hogy egy bizonyos területen szeretnék fejlődni és minél több tapasztalatot szerezni. El is kezdtem önkénteskedni, gyakornokoskodni ezen a területen (ezek többnyire szervezési, irodai munkák voltak). Aztán bekerültem diákmunkásként egy hasonló területen elhelyezkedő multihoz. Közben otthagytam az egyetemet (nem igazán találtam meg a számításaimat), így kellett egy teljes munkaidős állás, ahova az előző, önkéntes/gyakornoki/diákmunkás tapasztalataim miatt vettek fel (plusz ezek mellett van 2, felsőfokú nyelvtudásom is). Itt egy évet töltöttem el, míg végül bekerültem a mostani helyemre, ahol szintén ezek a tapasztalatok, az érdeklődésem és a nyitottságom voltak a mérvadóak.
Érettségim van, nettó 210-et keresek, plusz vannak egyéb juttatásaim.
Úgyhogy lehet így is csinálni. Persze, szerencsés is vagyok, de a céltudatosságom és a határozottságom is nagy szerepet játszott abban, ahol most vagyok.
Itt most jól érzem magam, majd pár év múlva tervezek váltani, akkor szóba jöhet külföldön hasonló terület, de itt sokat fogok tanulni, úgyhogy ezen a területen jobb pozíciókban is meg fogom állni a helyem.
7. Hol említettem, hogy milliós? 3 műszakért, úgy, hogy a saját autómmal kell bejárnom (20 ezer az utazásra), plusz vehetem meg ott a kajámat (legyen csak 15 000) nem túl lelkesítő a 110e ;) Csak annyira van szükségem, hogy legalább az alap dolgaimat ne essen nehezemre kifizetni.
11. A hasznos válasz itt kezdődik, köszönöm! Az ajánlott weboldalt majd megnézem. Főnököm is ajánlott párat, pl. Földhivatalt, de ott azt mondták, hogy ügyvéd mellől nem szívesen vesznek át senkit, hátha utána kivételezés lesz vele :/ Nyelvvizsgát nagyon akartam iskola után angolból, de sehol se fizettek úgy, hogy egy intenzívebb, rövid kurzust+ a vizsgát megengedhettem volna magamnak... ez már nagyon bánom utólag, de amint olyan helyzetben leszek, elvégzem
12: Igen, így is lehet, de mint a neve is mutatja, a gyakornoki helyekre/diákmunkákra azok mehetnek el, akiknek van hallgatói/nappali sulis jogviszonyuk. Ilyet főleg szeptemberben nagyon sokat látok, de a feltételek már nem adottak nálam
Nehogy azt higgyétek, h diplomával sokkal könnyebb.
Most elvagyok a családi cégnél részmunkaidőben, de sokáig el sem fog működni, mert nincs olyan sok meló, igaz közben tanulok új dolgokat.
Az egyik válaszolóval teljesen egyetértek: egyszerűen nincsenek normális munkák. (jó most hagyjuk a mérnököket, informatikusat etc)
az irodai munkákra kb 50-es jelentkeznek, és legtöbb vmi cicababa kapja, vagy vkinek a barátnője, felesége.
voltam próbamunkán állatmenhelyen, ritka bunkók voltak, és kiderült, h pénzmosoda az egész, az adományozott dolgokat eladják, abból épül a telepvezető háza stb.
voltam rakodó is, kemény fizikai munka, az 50-60 éves férfi munkatársak iszonyúan primitívek voltak, és folyamatosan hajtás volt, annak ellenére kb. 4 órányi munka volt.
"és legtöbb vmi cicababa kapja, vagy vkinek a barátnője, felesége."
Ez egy baromság. Én ugyan csinos vagyok, de nem cicababa, de az összes munkámat protekció és ismerősök nélkül szereztem.
Ezzel azok szeretnek takarózni, akik maguk is tudják, hogy ez hazugság.
# 15/15
azt írtam, h a LEGTÖBB, nem azt, h mindegyik, vagy h nincsenek kivételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!