Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkaköri leírás hiánya és...

Munkaköri leírás hiánya és követelések?

Figyelt kérdés

Pár napja járt le a próbaidőm és megkérdeztem de se bejelentve nem leszek a szakmámmal, se munkaköri leírást nem fogok kapni, cserébe pedig újabb és újabb követelések jönnek a főnöktől!

Pl a H-V 0-24 rendelkezésre állás, szabi, táppénz alatt és bármikor, megmondta hogy bárhol vagyok, bármit csinálok fel kell vennem a telefont (van helyettes, nincs olyan infó amit csak én tudok). Tehát moziba se mehetek mert ha akkor hívnak utána lecseszés van hogy emiatt a központi iroda számát kellett hívnia az ügyfélnek (a honlapon az van hogy ilyenkor azt kell hívni...).De nekem erről nincs aláírt munkaköri leírásom... Ez elég nyomós indok a felmondásra??

2017. okt. 6. 18:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Bőven elég indok a felmondásra.

Hivatalosan táppénz alatt semmilyen indokkal sem dolgozhatsz attól függetlenül, hogy a te ötleted volt-e vagy a főnöké.

Szabi alatt nem lehet ügyeletet ellátni de behívhat rendkívüli túlóra címszóval viszont akkor túlórának kell kifizetni még akkor is ha munkanapra esett.

Saját privát telefonszámod nem teheti közzé és nem kötelezhet, hogy azzal tarts ügyeletet. Ehhez céges mobilt és ügyeleti óradíjat(több fizut) kell kapnod.

Arról inkább ne is beszéljünk, hogy be kéne rendesen jelenteni.

Én már számtalanszor mondtam fel vagy követelőztem a főnököknél mert tarthatatlant kértek. Eddig még csak egyszer lettem kirúgva amikor 24 órázás után felhívtak szombat hajnalban(3-4 körül), hogy menjek vissza mert beesett egy nagyon sürgős munka. Először a közvetlen felettest majd a cégvezetőt küldtem el a jóédesbe jó részletesen, úgyhogy rászolgáltam. Legtöbbször csak fenyegetőznek, hogyha nem tetszik vagy feltételeket szabsz kirúgnak de igazából csak meg akarnak ijeszteni mert szükségük van rád és tényleg csak akkor szabadulnak tőled ha alja módon viselkedsz velük.

2017. okt. 7. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!