Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondhatok így? SOS

Felmondhatok így? SOS

Figyelt kérdés

Próbaidős vagyok, de otthagyom a munkát. Próbaidő alatt nem kell indokolni azt tudom, de úgy szeretnék felmondani hogy az egyik reggelre bent hagyok egy felmondó levelet amiben közlöm hogy felmondtam és nem pedig személyesen mondanék fel. Persze nyomatott lenne, dátummal és aláírással...

(Angliában)

2014. aug. 24. 17:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de ez elég gerinctelen dolog.
2014. aug. 24. 17:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Gerinctelen, de nem vagyok túl jóba velük. Egyszerűen nem bírják a magyarokat ezen a helyen, már mióta itt melózok hátrányok érnek emiatt, ezért ezzel próbálom kompenzálni!
2014. aug. 24. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Az is elég, ha be se mész, ha már ilyen a viszony... :-)
2014. aug. 24. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezek után még úgy se foglyák bírni a magyarokat. Ezzel nem kompenzálsz semmit.
2014. aug. 24. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is egy felmondó levél elég, reggel bemégy, a főnöködnek odaadod, és kész, aztán elmégy. Levél tartalma valami ilyesmi: Tárgy: Felmondás. Alulírott a mai napon X munkakörből, Y vállalattól felmondok. Dátum, aláírás. És érdemes két példányban megírni, az egyiket átveteted az aláírásával akinek odaadod a felmondó leveledet, a másikat otthagyod náluk. Így senki nem tagadhatja le, hogy te tisztességesen felmondtál.
2014. aug. 24. 17:38
 6/9 Napfonat ***** válasza:

Próbaidő alatt indokolni sem kell, és felmondó nyilatkozat sem kell! A helyedben személyesen mondanák fel, és őszintén elmondanám, hogy azért, mert nem érzem jól magam. Szemrebbenés nélkül. De úgy csinálnám, hogy reggel, amikor bemennék a munkahelyemre, közölném, hogy holnaptól nem jövök!

Ha olyan meglepetésben részesíted a főnöködet, amilyet elképzeltél, akkor a magyarokról még inkább meglesz a véleménye!

2014. aug. 24. 17:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha azt mondja, hogy holnaptól nem jövök, akkor a mai napot effektív le kellene dolgoznia. Ma bemegyek, és mától nem dolgozom, akkor nem kötelezhet arra, hogy aznap ledolgozzam az aznapi napomat.
2014. aug. 24. 17:57
 8/9 Napfonat ***** válasza:
Na de ha ledolgozod az aznapi melót, Angliában ki is fizetik! Így egy nappal több lesz a fizud, és a morálon sem esett csorba.
2014. aug. 24. 18:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Intézd a dolgot emberien. A főnök nem fog megenni, nem fog könyörögni, sem leszidni. Te egy egyszerű fogaskerék vagy a gépezetben, a helyedre másnap küldik a következő fogaskereket. Ha esetleg megkérdezi az okot, mondd el az igazat, hogy nem jól érzed magad. Gondolom, meg akarod leckéztetni, de felesleges. Maradj ember.
2014. szept. 9. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!