Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » SOS! Ilyen helyzetben mit...

SOS! Ilyen helyzetben mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Irodista vagyok, utánam egy hónappal később egy új kolléganő, akinek a feladatai közé tartozik, hogy engem helyettesítsen. Eddig erre szerencsére nem került sor, bár ami feltűnt nekem is meg másoknak is, hogy mindig nagyon elfoglalt, sose ér rá, ha valami feladatot kap a nem közvetlen főnökétől, akkor vagy nem é rá vagy "majd meglátom". Közben meg ahányszor az irodája felé járok, csak azt látom, hogy beszélget vagy Facebookozik. Ezt jeleztem az én főnökömnek is, aki amúgy a kolléganőm főnökének a főnöke, de egyenlőre azt tanácsolta, hogy próbáljak meg mást megkérni ha olyan munka lenne.

Csakhogy ma nagyon rosszul lett a lányom, a férjem már elment dolgozni, így szabit kellett kérnem, de mondtam a főnökömnek, hogy megoldom a helyettesítést, így elengenett. Legnagyobb pechemre senki nem ért rá, így az említett kolléganőmet kellett megkérnem, hogy a mai napra esedékes dolgokat vigye már helyettem, de hívjon bármi van vagy bármilyen kérdése van, elérhető leszek. Azóta se hívott...

Tudom még nincs vége a napnak, de mi van akkor, ha valamit mégsem csinált meg a kolléganőm, mert "nem ért rá"? Azért felelősségre vonhatnak engem?

2017. okt. 2. 12:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinek az a feladata, hogy téged helyettesítsen, de nem végzi el a munkádat, azért szerintem ő felel.

Más kérdés, hogy ha visszamész dolgozni, valószínűleg kupacokban fog állni számodra a feladat..

De még az is lehet, hogy totál flottul elvégzett mindent :) Próbálj nem emiatt aggódni, inkább törődj a lányoddal, most az a feladatod, a munka megvár! :) Jobbulást!

2017. okt. 2. 13:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem egész egyszerűen le kell ülnöd a főnököddel beszélgetni, hogy jelöljön ki számodra helyettest, akinek ilyen helyzetben kutya kötelessége a te feladataidat ellátni. Szerintem gáz, ha az egyik dolgozó könyörög a másik hasonló beosztású dolgozónak, hogy segítsen, de ez az én véleményem. Nem így kéne ennek eldőlnie. Arról nem is beszélve, hogy normális esetben helyettesítési pénz jár annak, aki helyettesít valakit. Én sem érnék rá soha, ha valaki ingyen és bérmentve a nyakamba akarná tolni a feladatait és ez nem ellened szól.

Ha munkaköri kötelessége helyettesíteni, akkor meg nem értem mi a probléma. Nem látta el a feladatát, ergo nem te vagy a hibás.

2017. okt. 2. 16:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk az a szabály, hogy mindenki akkor megy szabira, amikor akar, de kell maga helyett helyettest találjon, akinek átadja a melót ill. ha betegség van, dettó, csak akkor ugye nem előre átad mindent, hanem felhívja az illetőt (nyilván, ha tudja)...valami hihetetlen, de mindig meg tudtuk eddig oldani a 3 év alatt, amióta ott dolgozok...mondjuk, nekem csak egy helyettes opcióm van, 2 riport erejéig, az összes többi meló megvár, ha meg tényleg égne a ház, akkor a főnökömé a felelősség
2017. okt. 2. 20:35
 4/4 anonim ***** válasza:
" könyörögni " más munkakörben is van.
2017. okt. 4. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!