Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit jelent az hogy "magadat...

Mit jelent az hogy "magadat ennyibe nézed" fizetés és munkahely kapcsán? Annyiba nézem magam amennyibe hagyják hogy nézzem

Figyelt kérdés

Ledobta az agyam az ékszíjat egy dolog kapcsán. Mikor szóba kerül a munkahel yés afizteés és meghalljákj mennyiért is melózok egyből jönnek a kérdések: miért melózol ennyiért? Hát ennyibe nézed magad?

Én meg nem értem de komolyan!! Mi az hogy ennyibe nézed magad meg mi az hogy miért melózol ennyiért?

Mi az hogy ennyibe nézed magad? Hát hogy én mennyibe nézem magam az egy dolog, az meg hogy a munkaerőpiac mennyiért és mire hajlandó engem alkalmazni az meg egy másik objektív dolog!

Vagy nem így van?

Tarthatom én magam istenkirálycsászárnak is, és igényelhetek havi milliós fizetést is. Csak aztán felébredek hogy kezem a bilibe lóg és sehova se kellek csak szar melókba szar pénzért....

Tarthatom én magam többre de ez a világon senkit se érdekel ám attól én egy fillérrel többet nem kaéom bérként!!

tehetek ilyen kijelentéseket hogy én „ennyiért“ nem dolgozom, csak aztán ha más nincs akkor vagy ennyiért dolgozom amennyiért vagy semennyiért----- mert más meg nincs.

Hogy van ez?

velem van a baj?

2017. okt. 2. 08:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:

Ez szerintem azt jelenti hogy frusztrál-e a kevés fizetés és ez a frusztráció motivál-e abban hogy mindent megtegyél azért hogy jobban keress.

Van aki szakmát vált, tanul, elköltözik akár külföldre, mert frusztrálja hogy keveset keres. Van aki meg el vegetál annyiból hogy épp hó végéig kitart a pénze.

2017. okt. 2. 09:40
 2/28 A kérdező kommentje:

"Van aki szakmát vált, tanul, elköltözik akár külföldre, mert frusztrálja hogy keveset keres"

Ez három dolog (új szakma tanulás költözés) amiből kettő már megvolt, a külföld meg kizárt. Akkor inkább éhen halok itthon.

Az új szakma lófütty még annyira se megyek vele mint a régivel (mert új szakma az van de valós gyakorlat benne az nincs honnan is lenne ha sehova fel nem vesznek)

2017. okt. 2. 10:29
 3/28 anonim ***** válasza:
Alapvetően ez azt jelenti, hogy a munkádért jelenlegi sokkal többet is kaphatnál a jelenlegi piaci környezetben. Az más kérdés, hogy igazuk van-e.
2017. okt. 2. 10:45
 4/28 A kérdező kommentje:

Na igen ez a másik duma ahogy "hát menj ide meg oda ennyit meg annyit fizetnének" de láss csodát valahogy nekem sehol se akarnak annyit fizetni vagy szóva se állnak velem.

Pl menjek el X hiperbe azonnal felvesznek annyira nincs ember....és hűdejó a bér... ja elmegyek felveszik az adatokat aztán a csönd... kell ember vagy nem?

Majd jön egy mail sajnos nem önt választottuk... ja de azért kell az ember... ja.

2017. okt. 2. 10:54
 5/28 A kérdező kommentje:
Szóval röviden a kérdés az a munkámért többet kaphatnék... HOL?? megyek oda. Ja és ott szóba is állnak velem?
2017. okt. 2. 10:55
 6/28 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem baromira szakmafüggő a történet, így a semmibe vagdalózni könnyű. Én pl. bekalkuláltam magam egy bérsávba és ezalatt nem mennék el sehova dolgozni, csak ha nagyon nagyon muszáj. A jelenlegi helyemen ezt megkapom és szeretem a munkámat, így nem váltanék.

Azt is látom, ha jó szakmunkást keresünk (pl. villanyszerelőt), azt nettó 200 ezer alatt nem találunk. A piaci helyzet úgy hozta, hogy ők ebbe a bérsávba kerültek és kész.

Neked is ismerned kell, hogy a mai világban a jelenlegi piaci helyzetben mit érsz a tudásoddal.

Nem másokra kell haragudni, amiért megkérdezik hogy tudsz ennyiért dolgozni, hanem magadra, amiért "nem érsz többet".

2017. okt. 2. 17:22
 7/28 anonim ***** válasza:

szakmafüggő és tapasztalatfüggő, én megtehetem, hogy válogatok és kiröhögöm a fejvadászt a telefonban, és már interjúra se megyek, ha nem tetszik neki az "ár"

kérdés, hogy a te értéked mennyi a munkaerő piacon...

2017. okt. 2. 20:39
 8/28 anonim ***** válasza:
ja és azért piaci helyzet függő is, pl 2009ben nem tehettem meg, hogy válogatok, mert nem volt kereslet
2017. okt. 2. 20:40
 9/28 A kérdező kommentje:

"kérdés, hogy a te értéked mennyi a munkaerő piacon...

"

Az a baj hogy NEM KÉRDÉS....

hogy világos mint a nap mennyit érek lófütyit hiába a két diploma jobb tán ha nem is lenne

2017. okt. 2. 21:45
 10/28 A kérdező kommentje:

"amiért megkérdezik hogy tudsz ennyiért dolgozni, h"

Nem haragszom én semmire csak nem értem a kérdsést mert nincs értelme se...

hogy tudok ennyiért melózni. úgy hogy más nincs és örülhetk hogy ez is van úgy ilyne marha egyszerű a válasz-.-----

2017. okt. 2. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!