A Pékség fárasztó szakma?
Kimerítő az éjszakai műszak ?
Mik a tapasztalatok ?
Lesznek kolléganőim is vagy csak férfiak lesznek a munkahelyen jelen ?
Fiú vagyok 20 éves.
Tavaly Májusban jártam ki a sulit! Élelmiszeripari szakon jártam Pékséget végezve.
És lehet a családi vállalkozásban fogok dolgozni rokonoknál.
Ezért szerettem volna bővebben információkat hallani.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Ha belegondolok, hogy kb. éjfél előtt bemenni dolgozni, mert kb. 4 óra körül már ki kell szedni a kenyereket, a kiszállítás a reggel 6-kor nyitó üzletekhez időben megtörténjen... és még mellé, amiket az előttem szólók írtak...
Ha bírni fogod, minden elismerésem a tied!
Vannak nők is, de kevesen. Konkrétan fiatal (Y és Z generáció) ritka, mint a fehér holló. Nem vonzó a kemény fizikai munka. Meg hát lássuk be, a sütőipari szakmunkások egy része olyan sötét, mint egy fekete lyuk.
Az éjszakai műszak kimerítő, de személye válogatja, kinek mennyire (amúgy az éjszakai műszak gyakran délután kezdődik, eltolódtak a műszakok). Az biztos, hogy megrövidíti az ember életét.
De szerintem az éjszakai műszaknál van rosszabb is, az olyan délelőttös, ami éjjel 1-kor meg 2-kor kezdődik.
Ha tudsz, tanulj tovább, vagy tanulj ki egy másik szakmát. Vagy idővel tedd le a mestervizsgát, és indítsd el a saját vállalkozásod. Alkalmazottként nagy szívás a pékség. Nem ritka a havi 220-250 óra meló, szürke fizetés (minimálbérre bejelentve, de zsebbe kiegészítve, ilyenkor nincs éjszakai pótlék sem, sem semmilyen műszakpótlék), gyakran 4-6 órában bejelentve kell 10-12 órákat lehúzni.
A rokonoknál talán más lehet a helyzet (számodra), de szerintem ezt gondold meg, hacsak nem lesz lehetőséged feljebb lépni a ranglétrán. Konfliktusba keveredni rokonnal rosszabb, mint egy vadidegennel, akit esetleg csak a munkahelyeden látsz.
Jó szakma, de sajnos lesüllyesztették.
Értem! Köszönöm szépen a segítséget!
Majd kiderül milyen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!