Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti szólnátok a főnöknek, hogy...

Ti szólnátok a főnöknek, hogy szerinted ne vegye fel az illetőt a munkára?

Figyelt kérdés
Új munkaerő vagyok egy cégnél. Egy ismerősöm, akinek nincs munkája, beadta az önéletrajzát ugyanoda. Persze az se biztos, hogy egyáltalán felhívják, de ha teszem azt igen, az nekem elég kellemetlen lenne. Ugyanis ismerem az illetőt, és szerintem rossz a munkamorálja, én is kerültem már kellemetlen helyzetbe miatta, amikor megbízhatatlan volt. Nem akarom részletezni a dolgot. Minden esetre szerintem lusta, és adott munkakörbe nem való. Azon kívül elég bunkón is tud viselkedni. Nem vagyunk barátok, csak ismerem. Nem szeretném, ha az emberek az irodában azt gondolnák, hogy én őt jó fejnek tartom, vagy hogy ajánlanám munkaerőnek. Már most meg tudom mondani, melyik kollégánkba kötne bele, ha esetleg a dolog valóra válna. Biztos vagyok benne, hogy ő megemlítene engem, meg odajönne haverkodni. De én is új vagyok (viszonylag) a munkahelyen. Azt sem szeretném, ha kollégáim árulkodós, másokra rosszat mondós valakiként ismernének meg engem, aki undok.
2017. szept. 21. 20:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Voltam már hasonló helyzetben. Egy volt munkatársam jelentkezett a céghez, a főnök asztalán láttam az önéletrajzát. A srácot azért rúgták ki onnan, ahol együtt dolgoztunk, mert lopott és megpróbálta a többiekre kenni a dolgot. Szóltam a főnöknek és elmondtam neki, ami történt. Nem a bosszú miatt, egyszerűen azért, mert nem szerettem volna még egyszer ilyesmit végigcsinálni, felesleges leltározást, vizsgálódást (a cég elég idióta módon kezelte a dolgot). Persze lehet, hogy a srác azóta megváltozott és többé már sosem lopna, de ha mégis megtenné és kiderül, hogy én ismertem és tudtam az előző lopásáról, de nem szóltam róla, nekem sem tett volna jót a dolog.

2017. szept. 22. 12:15
 12/13 A kérdező kommentje:

Na, most már akkor van ellenvélemény is, pedig kezdtem megfogadni az előző tanácsot. Itt azért nincs ilyen komoly bűnügyről szó, csak tipikusan olyan az illető, aki pl. tuti, hogy a főnököt szidná, ha ő nem dolgozott, és nem csinálna semmit.

Utolsó: neked lett problémád abból, hogy szóltál?

2017. szept. 22. 20:38
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"Utolsó: neked lett problémád abból, hogy szóltál?"

Nem lett, de nyilván előtte elgondolkodtam, vagyok-e olyan helyzetben a cégnél vagy a főnöknél, hogy ne tűnjön fúrásnak vagy rosszindulatnak, hogy szólok. Kellemetlen helyzet volt, nem akartam rosszat a srácnak, de ott fontosabb volt a saját érdekem és a cég érdeke, nem hiányzott egy olyan ember, akit állandóan figyelni kell, mert már nem bízok meg benne. A lopással ugyanis nem csak a céget verte át, hanem a kollégáit is.

2017. szept. 23. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!