Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti szólnátok a főnöknek, hogy...

Ti szólnátok a főnöknek, hogy szerinted ne vegye fel az illetőt a munkára?

Figyelt kérdés
Új munkaerő vagyok egy cégnél. Egy ismerősöm, akinek nincs munkája, beadta az önéletrajzát ugyanoda. Persze az se biztos, hogy egyáltalán felhívják, de ha teszem azt igen, az nekem elég kellemetlen lenne. Ugyanis ismerem az illetőt, és szerintem rossz a munkamorálja, én is kerültem már kellemetlen helyzetbe miatta, amikor megbízhatatlan volt. Nem akarom részletezni a dolgot. Minden esetre szerintem lusta, és adott munkakörbe nem való. Azon kívül elég bunkón is tud viselkedni. Nem vagyunk barátok, csak ismerem. Nem szeretném, ha az emberek az irodában azt gondolnák, hogy én őt jó fejnek tartom, vagy hogy ajánlanám munkaerőnek. Már most meg tudom mondani, melyik kollégánkba kötne bele, ha esetleg a dolog valóra válna. Biztos vagyok benne, hogy ő megemlítene engem, meg odajönne haverkodni. De én is új vagyok (viszonylag) a munkahelyen. Azt sem szeretném, ha kollégáim árulkodós, másokra rosszat mondós valakiként ismernének meg engem, aki undok.
2017. szept. 21. 20:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólnék ha utálom az illetőt akkor sem, lehet más úgy gondolja a Te morálod szar, ha valóban így igaz amit leírtál, akkor pedig azért van a felettes hogy figyelemmel kövesse a próbaidőn, és persze azután is.
2017. szept. 21. 20:19
 2/13 anonim ***** válasza:
88%

Neked van egy véleményed róla. (De ezt senki sem kérdezte.)

Ha ő tényleg megemlít téged, és ezért esetleg téged megkérdeznek, akkor elmondhatod a véleményed (diplomatikusan).

De alapból nem a te feladatod a felvétel, így ha most szólnál, akkor tuti, hogy csak sz*rkeverőnek tartanának:(

2017. szept. 21. 20:20
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, jöhetnek még.

Nem is örülnék, ha odakerülne, én se örülnék a bunkó stílusának. Nem szeretném naponta látni. De amit írtam, az igaz, nem csak személyes piszkálódás.

Utálni nem utálom, inkább fárasztónak tartom, és attól félek, hogy az emberek összekapcsolják velem.

Hogyan lehet diplomatikusan elmondani?

2017. szept. 21. 20:33
 4/13 A kérdező kommentje:
Ha pl. megkérdeznek, vagy látják, hogy ismerem, mit mondhatok, ami jelzi ezt a dolgot?
2017. szept. 21. 20:34
 5/13 A kérdező kommentje:
Ráadásul már most tudom, hogy olyanokkal kötözködne, akiket én kedvelek.
2017. szept. 21. 20:38
 6/13 anonim ***** válasza:
65%
Nem! Semmi jogod ezt tenni! Had döntse el a vezető, hogy megfelelő-e vagy sem! Te azért nem akarod, hogy felvegyék, mert nem vagy jóban vele! Had tudjon elhelyezkedni! Nehogy azért ne vegyék föl, mert "szerinted" nem jó.
2017. szept. 21. 23:47
 7/13 anonim ***** válasza:
65%

Én vezető lennék, a véleményem meglenne, RÓLAD ! Szemmel tartanálak az fix és elkönyvelnélek . De szerintem meg sem hallgatnálak, ennyi.

Te nem tudhatod, hogy az illető, hogyan viselkedik egy másik környezetben, egy másik munkahelyen, más csapatban. Lehet jól érezné magát és onnan menne el nyugdíjba és földre szállt angyal lenne.

Nem is értem, hogyan számolsz te el a lelkiismereteddel (ami nincs), hogy aláakasztanál valakinek és elütnéd egy jó lehetőségtől, pénzkeresettől.

2017. szept. 22. 03:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudhatják az ottlévő kollégák, hogy ismeritek egymást?

Ha felveszik is, hagyd meg a főnőkének eldönteni kell -e ez a munkaerő.

tudtommal van még próbaidő. És ha géz van a véglegesítés után is " lapátra " tehetik...

2017. szept. 22. 10:41
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Azt visszautasítom, hogy egyszerűen csak nem kedvelem, és erről van szó, de szerintem ez kiderült abból, amit írtam. Attól féltem, hogy szégyenbe hoz. de megfogadom a válaszokat, köszönöm.
2017. szept. 22. 11:20
 10/13 A kérdező kommentje:

Még erre a részre esetleg várok reakciókat:

"Ha ő tényleg megemlít téged, és ezért esetleg téged megkérdeznek, akkor elmondhatod a véleményed (diplomatikusan). "

Köszönöm.

2017. szept. 22. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!