Mi a véleményetek az olyan főnökről, aki betiltja a munka közbeni rádióhallgatást?
1. Ha tényleg nem hallja a rádiót senki más, csak egyetlen ember, akkor hallgassa tőlem.
2. Ami viszont a gyakoribb: valaki hallgatja a rádiót folyamatosan ezzel "szórakoztatva" a munkatársait, akik gyűlölik a rádióból ömlő mocsokzenét és szeretnének inkább csöndet. Ebben az esetben nagyon helyes, ha betiltják.
Kérdés mennyire hallatszik ki, mennyire rontja az étterem hírnevét. Egy szállodánál azért nem jó pont ha a vendégnek a takarító rádiójának óbégatását kell hallgatnia. Másrészt a munkatársakat is simán zavarhatja.
Amúgy van egy jó megoldás: FÜLHALLGATÓ.
Én csak azt használom, nekem f..szom tele van az emberekkel akik mobilról bőgetik a tüc-tüc meg sáválé "zenét".
Ha a munka rovására megy a rádióhallgatás, akkor jogos.
Nekünk van egy rádiós óránk, de tök süket. -2. szint. :D
Viszont kaptunk Bluetooth-os hangszórót. Telefonról nyugodtan szólhat a tuc-tuc. Igaz megfelelő hangerővel. Ha pedig a +3 +4-es szinten vagyunk, akkor fülhallgatóval hallgathatnánk, de azt nem tesszük. Zavarna minket. Ha valaki odajönne kérdezne valamit, akkor nem hallanánk.
Egy ilyen helyem volt, egy autóalkatrész-raktár, ott azért nem lehetett rádiót hallgatni, se zenét fülessel, mert balesetveszélyes, ha esetleg nem hallod meg, hogy zuhan rád a nyolc méter magas polc. Ez szerintem teljesen korrekt.
Most egy irodában dolgozom, az a szabály, hogy a szobában lévő összes embernek bele kell egyeznie, hogy szólhat a zene hangosan; ha valaki csendet akar, akkor fülhallgatózunk. De szerintem ezt fölösleges szabályba foglalni, normális munkatársaim vannak, sosem volt még hiszti abból, hogy valaki csendet akart, és megkérte a többieket, hogy kapcsoljuk ki: tudomásul vettük. A főnök meg meg van róla győződve, hogy ha meghagyja a dolgozóknak ezeket az apró örömforrásokat, akkor jobban megy a munka.
Értem a kérdést, a reakciót NEM.
Mellesleg a füllhallgatót nem kell mind2t a fülbe dugni. Így hallani ha netán valami " veszély " közeleg.
Írta valaki, rádzuhan egy polc. Annak vannak többnyire előzetes hangjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!