Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha próba idő alatt mondok fel...

Ha próba idő alatt mondok fel az nekem semmilyen anyagi vonzattal nem jár?

Figyelt kérdés
Tehát nem büntetnek meg nem fizettetik ki a munkás ruhát amit adtak srb

2017. szept. 16. 14:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ez egy jogászkodó bullshit. Ne aggódj, semmilyen anyagi következménye nem lehet, ha nem kezdesz el náluk dolgozni. Ha szeretnéd, összefoglalom, hogy miért nem, de igazából felesleges. Hagyd ez a céget. Aki ilyet képes kiadni a kezéből, attól sok jóra nem számíthatsz.

Egy jó tanács a jövőre. Ne írja alá olyan dokumentumot, amit nem értesz. Akkor sem, ha az egy blöff.

2017. szept. 16. 14:50
 12/16 A kérdező kommentje:
De a papir alapján hogy tudom el kerülni őket? Az áll benne hogy kötelező mennem mi után alá írtan a papirt ...jovo héten megyek az üzem orvoshoz ha mondom neki h ne feleljek meg nem fog probelmezani ?
2017. szept. 16. 14:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs érvényes munkaszerződésed, innentől kezdve pedig nem vállaltál semmit. Ha pedig lenne érvényes munkaszerződésed, abban sem szerepelhetne benne olyan, amely ellenkezik a Munka Törvénykönyvével. Magyarországon minden munkavállalót megillet az a jog, hogy próbaideje legyen, amely idő alatt indoklás nélkül felmondhat. Nincsen kényszermunka, meg rabszolgaság. Egyszerűen nem mész be a céghez és ennyi. Ha lenne érvényes munkaszerződésed, akkor pedig egyszerűen bármikor felmondhatnád a próbaidő alatt. Ennyi.
2017. szept. 16. 15:04
 14/16 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem, hétfőn fel hívom őket és vissza mondom és kesz nem csinálnak belőle ügyet? Valójában nevemet tudjak meg telo számom
2017. szept. 16. 15:06
 15/16 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, kezdesz az agyamra menni, úgyhogy ez az utolsó válaszom. Nincs érvényes munkaszerződésed. Innentől kezdve nincsen semmilyen jogviszony közted és a cég között. Tehát nem lehet semmilyen jogilag meglapozott követelésük az irányodba.

Ha nem akarsz náluk dolgozni, akkor egyszerűen nem mész be dolgozni, nem hívod fel őket, nem csinálsz semmit, hanem mész a dolgodra.

2017. szept. 16. 15:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Szuper köszönöm...kegyetlenul rá stresszeltem..mostmar meg nyugszok még 1x köszönöm
2017. szept. 16. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!